Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çikolatalı ve bademli revani
Çikolatalı ve bademli revani
Pratik Çikolatalı ve bademli revani Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 su bardağı un
1’er su bardağı irmik ve tozşeker
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt
3-4 çorba kaşığı iri çekilmiş badem
1 paket bitter çikolata (80 gram)
1 paket kabartma tozu
şerbeti için: üç buçuk su bardağı tozşeker
5 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
süslemek için: 2’şer çorba kaşığı çekilmiş fıstık ve badem
8-10 adet yarım ceviz parçası

Hazırlanışı: Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika sonra ocaktan alın. Ayrı bir yerde yumurtaları çırpın ve üzerine un, irmik, şeker, süt, badem ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Çikolatayı rendeleyip karışıma ekleyin. Hamuru yağlanmış bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin. Revaniyi tepside dörde bölün ve sıcakken üstüne soğuk şerbeti azar azar dökün. Soğuduktan sonra dilimleyip fıstık, badem ve cevizle süsleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra


Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika sonra ocaktan alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İnce kavun dilimi şeklinde kabaklarının kabuklarını soyun. Varsa yeşil kısımlarını da kesip çıkarın ve kabukları 2-3 parmak eninde dilimleyin.

Yumurta ve toz şekeri çırpın. Önceden çırpmış olduğunuz şantiye ilave edin. Bu karışıma kayısı püresini ekleyerek karıştırın.

Yumurta, margarin, ve tozşekeri, derin ve geniş bir kabın içinde karıştırın. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin.

Toprak ya da bakır fırın kabına önce ince doğranmış sivribiber, küp şeklinde doğranmış domates ve yağı ekleyin

Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'den besin değeri yüksek bir yemek. Çocuklarınız bu tada bayılacak...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri