Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tekir çorbası
Tekir çorbası
Pratik Tekir çorbası Tarifi

Malzemeler: 5 kişilik
1 kg tekir
2’şer adet soğan ve havuç
1 adet patates
yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı sıvıyağ
8 su bardağı su
1 çorba kaşığı un
1 kahve fincanı krema
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Ayıklanmış ve kılçığı çıkarılmış tekiri iri parçalar halinde doğrayıp tencereye alın. İnce kıyılmış soğan, rendelenmiş havuç ve patatesi ilave edin. İri kıyılmış maydanoz, limon suyu, sıvıyağ, tuz ve karabiberi katın. En son suyunu ilave edip kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra bir kevgirle balık parçalarını ve sebzeleri suyun içinden çıkarıp, çorba kaselerinin içine pay edin. Tenceredeki suyu başka bir tencereye süzün. Bir kasede un ve kremayı topak kalmayacak şekilde iyice karıştırın. Süzdüğünüz suyun içine katıp, karıştırın ve 2 taşım daha kaynatın. Çorba kaselerinin içine kaynamış suyu pay edin ve sıcak olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra


Ayıklanmış ve kılçığı çıkarılmış tekiri iri parçalar halinde doğrayıp tencereye alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kırmızı mercimeği yarı yarıya haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Eti bir tencereye alıp, suyunu salıp yeniden çekene kadar kavurun.

Öncelikle eti 1 su bardağı su ile haşlayın. Suyunu iyice çekince 1 çay bardağı sıvıyağ ile tencereye alıp kavurun.

Peyniri dilimleyin ve tuzunun çıkması için ılık suda 10-15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve ezin. İçine ince kıyılmış maydanoz ve nane ile birlikte karabiberi ekleyip, karıştırın.

Ayıklanmış balığı 1 parmak uzunluğunda şeritler halinde doğrayın. Una bulayıp zeytinyağında 2-3 dakika çevirin.

İftar ve sahur sofraları için hafif ve pratik bir yemek tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri