Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Türk usulü suşi
Türk usulü suşi
Pratik Türk usulü suşi Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
500 gram ıspanak
1 su bardağı pirinç
1 adet lüfer filetosu
1 tatlı kaşığı tereyağı, tuz
süslemek için: domates ve limon dilimleri

Hazırlanışı: Ispanak yapraklarının saplarını koparın. Daha sonra bol suda 3 dakika haşlayın. Süzüp soğuk sudan geçirin. Diğer taraftan pirinç ve balığı birlikte bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip 15-20 dakika pişirin. Suyunu çektikten sonra ocaktan alın. 2-3 parça balığı tencereden alıp kenara ayırın. Tencereye tereyağı ve tuz ekleyerek karıştırın. Haşlanmış ıspanak yapraklarını yemek tabağı büyüklüğünde birleştirerek zemin oluşturun. Hazırladığınız pirinçli harcı ortasına koyun. Ayırdığınız balık parçalarını pirincin üzerine koyup rulo yapın. Dilimleyerek servis tabağına alın. Domates ve limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra Dergisi- Elif Korkmazel'in tarifi


Ispanak yapraklarının saplarını koparın. Daha sonra bol suda 3 dakika haşlayın. Süzüp soğuk sudan geçirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Executive Chef Yılmaz Almaz'dan füzyon mutfak çalışması.

Yemekevi.tv okuyucularınden Sevinç Akyol'dan farklı bir balık yemeği tarifi

Kıymayı, zeytinyağında sarımsaklarla beraber kavurun. Salça ve naneyi ekleyip birkaç kere karıştırın.

Bir tencerede yağı ısıtın. Soğanı ekleyip, 5 dakika hafifçe renk alıncaya kadar pişirin. Fasulyeleri süzüp tavuk suyuyla birlikte tencereye ekleyin. Bir taşım kaynatın.

Polat Renaissance İstanbul Hotel pastane mutfağından Emrah Moğultay'dan muhteşem bir kek. Dışı kek, içi akışkan çikolata olan bu tada bayılacaksınız.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri