Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Safranlı Deniz Tarağı
Safranlı Deniz Tarağı
Pratik Safranlı Deniz Tarağı Tarifi

Çırağan Palace Kempinski Hotel'in muhteşel restoranı Laledan'ın mutfak şefi Tuncay Terzioğlu'dan çok özel bir tarif. Safran soslu ve eşsiz sunumuyla...

Malzemeler:
• çeri domates
• portakal ve greyfurt dilimleri
• safran, zeytinyağı, limonsuyu ve kekikle marine edilmiş deniz tarağı
• yarım limon
sos için: mayonez
• 2 adet yumurta
• sarımsak
• deniz tuzu
• fesleğenli yeşil yağ
• biberiye dalları
• yeşillikler

Hazırlanışı: Ocakta bir miktar kızdırılan tavada deniz tarakları kızartılır. Çok kızartılmamalı, setleştikçe lezzetini kaybeder. İçleri sulu ve yumuşak kalmalı. Limon suyu ve zeytinyağı ile karıştırılan yeşillikler tabağın kenarına yerleştirilir. Ortasına deniz tarakları konulur. Fırınlanmış domates, portakal ve greyfurt dilimleri de dekor amaçlı yerleştirilir. Sos deniz taraklarının üzerinde gezdirilir. Fesleğenli yeşil yağ ilave edilir.

Sosun hazırlanışı: Bir miktar mayonez, bir yumurta, sarımsak, deniz tuzu, İran safranı, su derin bir kapta karıştırılarak sos elde edilir.


Çırağan Palace Kempinski Hotel'in muhteşel restoranı Laledan'ın mutfak şefi Tuncay Terzioğlu'dan çok özel bir tarif. Safran soslu ve eşsiz sunumuyla...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Labada kurutulur ve tohum kısımları 4 su bardağı suda haşlanır. Üzerine süt ve tereyağı eklenerek sıcak servis yapılır.

Kabaklan temizleyip içlerini çıkartın ve yıkayın. Et, ince doğranmış taze soğan, yaprak yaprak ayıklanmış maydanoz, tuz, karabiber, kekik ve yumurta sansını kanştınp iyice yoğurun. Kabaklann içlerini hazırladığınız malzeme ile doldurun.

Makarnayı tuzlu suda haşlayın. Süzgeçten geçirin. Mantarları dilimleyip, zeytinyağında soteleyin.

Kıymayı- yağsızsa yağ ile birlikte - kavuralım. Soğanı ekleyip kavurmaya devam edelim. Salçayı, baharatı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra pirinç, tuz ve maydanozu ekleyip altını kapatalım.

Antep yöresine özgü tennuri çorbası hem çok lezzetli hem de çok vitaminli. Sürmeli İstanbul Otel'in aşçıbaşı Bayram Dönmez'in tarifini mutlaka deneyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri