Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Safranbolu Safran ile Kalkan tava
Safranbolu Safran ile Kalkan tava
Pratik Safranbolu Safran ile Kalkan tava Tarifi

Çırağan Kempiski'nin başarılı ve ödüllü aşçısı Uğur Alparslan'dan saray mutfağına ait bir tarif... Safran baharatıyla lezzetlendirilen bu tarifi mutlaka deneyin...

Malzemeler:
130 gr kalkan fileto
40 gr baldo pirinç
180 cl tavuk suyu
50 gr kızarmış soğan, tel safran
30 gr krema
3 gr nane yağı
1 gr frenk soğanı
Tuz-karabiber

Balığın kızartılması: Isıtılan tavaya zeytinyağı dökülür ve balık kızartılır. Balığın haşlanmaması için, kızarması gerekiyor. Kızaran balık yağlanmış ayrı bir kaba alınır, daha önceden ısıtılan 180 derece fırında 10 dakika pişirilir.

Pilavın hazırlanışı: 10 gr tereyağ, safran tel sapları ve haşlanmış pirinçle safranlı dereotlu pilav yapılır. Pilavın yapılması için ilk önce tavaya tereyağı konulur. Sonra safran sapları ilave edilir. Haşlanmış pirinçler de eklenerek karıştırılır. İçerisine en son önceden kıyılmış dereotu ilave edilir.

Safranlı krema sosun hazırlanışı: Tava ısıtılır, içerisine 150 gr krema ilave edilir. Sertleşmesi için krema bir miktar kaynatılır. İçerisine 2 gr safran ilave edilir.

Dereotlu safranlı pilav tabağın ortasına konulur. Üzerine kalkan balığı yerleştirilir. Safranlı krema sos üzerine gezdirilir. Üzerine kurutulmuş domates yaprağı, yeşil sos, kızartılmış soğan konulur.


Çırağan Kempiski'nin başarılı ve ödüllü aşçısı Uğur Alparslan'dan saray mutfağına ait bir tarif... Safran baharatıyla lezzetlendirilen bu tarifi mutlaka deneyin...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kremayı küçük bir tencereye alıp bir taşım kaynatın. Üzerine küçük parçalara ayırdığınız çikolataları ilave edin.

Asma yapraklarının saplarını kesin. İyice yıkadıktan sonra sıcak suda bir saat bekletip süzün.

200 KALORİ Diyet yapmak isteyenler için çok pratik bir çorba. Sıcak yaz günlerinde sizi hafifletecek bir tarif...

Krep için süt, un, yumurta, sıvıyağ ve tuzu iyice çırpın. Tavayı yağlayın ve bir kepçe dolusu hamuru tavaya dökün.

Pirinci sıcak tuzlu suda 45 dakika ıslatıp yıkayın. Süzdüğünüz pirinci, ince kıyılmış taze soğan, zeytinyağı, kuşüzümü, pulbiber, tuz, karabiber, şeker ve ince kıyılmış dereout ekleyip karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri