Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kalamar tava
Kalamar tava
Pratik Kalamar tava Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 adet temizlenmiş bütün kalamar
2 çorba kaşığı tuz
1 şişe soda
1 çorba kaşığı karbonat
yarım su bardağı un
kızartmak için: sıvıyağ

Hazırlanışı: Kalamarı bir parmak kalınlığında halkalar şeklinde kesin. Derin bir kaba alıp üzerine tuz, soda ve karbonatı ekleyip, yumuşamazı için elinizle 15 dakika iyice ovalayın. Daha sonra yıkayıp süzün ve bir bezle suyunu alın. Una bulayıp bol yağda kızartın. Arzunuza göre sade ya da tarator sos eşliğinde servis yapın.


Kalamarı bir parmak kalınlığında halkalar şeklinde kesin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hazırlanması kolay ve çok lezzetli olan mantar soslu dili, hafif bir öğle yada akşam yemeği olarak, patates püresi ve ızgara domatesle servis edebilirsiniz.

Patlıcanları ortadan ikiye kesip içlerini çıkarın. Birkaç yerinden kürdanla delip yıkayın ve süzün.

Bir tencereye pirinci aktarıp üzerini geçecek kadar su ilave edin ve kaynatın.

Un ve tuz bir kaba elenir. Kuru maya karıştırılır. El dayanacak sıcaklıkta süt, unun ortasına açılan çukura dökülür.

Patatesleri yıkayıp, tuzlu suda haşlayıp, kabuklarını soyun. Çatalla iyice ezip, püre haline getirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri