Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kağıtta kalkan
Kağıtta kalkan
Pratik Kağıtta kalkan Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
2 kg kalkan
2 çorba kaşığı krema
3 diş ince kıyılmış sarımsak
6-7 adet tane karabiber, tuz
10 adet mantar
5-6 dal maydanoz
2-3 adet defne yaprağı
3 dilim limon

Hazırlanışı: Güvece yerleştirdiğiniz yağlı kağıdın içine ayıklanmış ve dilimlenmiş balığı yerleştirin. Diğer tarafta bir kasenin içinde krema, sarımsak, tane karabiber ve tuzu karıştırıp balığın üzerine boşaltın. Mantar, maydanoz, defne yaprağı, limon dilimlerini gelişigüzel yerleştirin. Kağıdın ağzını kapatıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra


Güvece yerleştirdiğiniz yağlı kağıdın içine ayıklanmış ve dilimlenmiş balığı yerleştirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarın, ince doğrayın ve kararmaması için limon suyu ile ıslatın.

Vanilyalı pudingi, süt ve vişne suyuyla birlikte ocağa oturtun. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.

Yumurtaların ak ve sarılarını ayırın. Akları bir tutam tuzla birlikte mikserle kar haline gelene dek çırpın.

Zeytinyağını bir tencereye alıp üzerine halka doğranmış havuçları ekleyin. 5 dakika kavurup, verev kesilmiş pırasaları ilave edin.

Soğan ve sarımsağı yağda kavuralım. Tavuk kıymasını ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri