Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Hamsi omlet
Hamsi omlet
Pratik Hamsi omlet Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
200 gram Karadeniz hamsisi
6 adet yumurta
yarım çay bardağı sıvıyağ
kızartmak için: 1 çay bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı: Ayıklayıp kılçıklarını çıkardığınız hamsileri fileto haline getirin. Zeytinyağında kızarttığınız hamsileri kağıt havlu üzerine alarak yağının çekmesini sağlayın. Derin bir kasede yumurtaları çırpın. Hamsileri ilave edin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya aldığınız sıvıyağda hamsili karışımı dökerek pişirin. Bir kapak yardımıyla omleti ters çevirip diğer tarafını da pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Ayıklayıp kılçıklarını çıkardığınız hamsileri fileto haline getirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sahrap Soysal'ın bayram tatılarından lezzetli bir tanesi...

Öncelikle eti kuşbaşı doğrayın ve tencereye alın. Tereyağıyla birlikte kavurun. Kuşbaşı doğranmış sivri biberi ekleyip, kavurmaya devam edin.

Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Üzerine kremayı ilave edip, karıştırın.

Bulguru yıkayıp süzün. Margarini tencerede eritip bulguru ilave ederek 3-4 dakika kavurun. Sıcak et suyu ve tuz ekleyip bir taşım kaynatın.

Zeytinyağını tavaya koyun. Tavukları küp küp doğrayın. İyice kızdırdığınız tavaya alın ve karıştırarak renklerinin pembeden beyaza dönmesini sağlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri