Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Hamsi omlet
Hamsi omlet
Pratik Hamsi omlet Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
200 gram Karadeniz hamsisi
6 adet yumurta
yarım çay bardağı sıvıyağ
kızartmak için: 1 çay bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı: Ayıklayıp kılçıklarını çıkardığınız hamsileri fileto haline getirin. Zeytinyağında kızarttığınız hamsileri kağıt havlu üzerine alarak yağının çekmesini sağlayın. Derin bir kasede yumurtaları çırpın. Hamsileri ilave edin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya aldığınız sıvıyağda hamsili karışımı dökerek pişirin. Bir kapak yardımıyla omleti ters çevirip diğer tarafını da pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Ayıklayıp kılçıklarını çıkardığınız hamsileri fileto haline getirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yağısız köftelik kıymayı derin bir yoğurma kabının içine aktarın. Üzerine dövülmüş sarımsakları, irmik ve yulafı aktarın.

Tozşekeri 4/3 bardak su ile şerbet hazırlamak üzere tencereye koyun. Limon suyunu kısıp şerbete ilave edin ve soğumaya bırakın.

Kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarıp, küp doğradığınız elma ve armutları 2 su bardağı su ile birlikte tencereye alın.

Bir tencereye 8-10 su bardağı su koyun, 1 çorba kaşığı tuz katın. Suyu bir taşım kaynatın.

Lahanaların uç kısımlarını kesip kaynayan suya atın. 5 dakika haşlayıp süzün. Patates, havuç ve soğanı temizleyip küp küp doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri