Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Hamsi mantısı
Hamsi mantısı
Pratik Hamsi mantısı Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 kg hamsi
2 çorba kaşığı mısır unu
2 çorba kaşığı un, 3 adet yumurta
1 adet taze soğan
1 demet maydanoz
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı sıvıyağ
tuz, karabiber, kimyon, pulbiber
1 su bardağı su

Hazırlanışı: Hamsileri temizleyip, kılçıklarını çıkarın. Mısır unu, un, 1 adet yumurta, ince kıyılmış taze soğan yaprakları ve maydanozu karışıma ekleyin. Ceviz, kalan 2 adet yumurta, sıvıyağ, tuz, karabiber, kimyon ve pulbiberi ekleyip, karıştırın. Hamsilerin ortasına bir parça bu karışımdan koyup hamsinin diğer parçasını üstüne kapatın. Tepsiye dizip, suyu ilave edin. 180 derece fırında 30 dakika pişirip, sıcak olarak servis yapın.


Hamsileri temizleyip, kılçıklarını çıkarın. Mısır unu, un, 1 adet yumurta, ince kıyılmış taze soğan yaprakları ve maydanozu karışıma ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tereyağını eritip ılıtın. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açın.

Fatoş Yalçınkaya'dan çok pratik bir kurabiye tarifi. Lokum yerine farklı malzemelerle de yapabilirsiniz...

Margarini tencereye alıp eritin. 2 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyip, karıştırarak kavurun. 2 çorba kasığı eti ekleyin.

Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine biber salçası, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve pulbiber ekleyip yoğurun.

Yumurta ve toz şekeri çırpın. Önceden çırpmış olduğunuz şantiye ilave edin. Bu karışıma kayısı püresini ekleyerek karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri