Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fener balıklı istifno otlu kabak çiçeği
Fener balıklı istifno otlu kabak çiçeği
Pratik Fener balıklı istifno otlu kabak çiçeği Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
10-12 adet kabak çiçeği
1 kg filetosu çıkarılmış fener balığı
yarım kahve fincanı zeytinyağı
1 adet soğan
1 adet rendelenmiş havuç
1 adet kırmızı biber
1 kahve fincanı ılık sebze suyu veya su
3 demet kıyılmış istifno otu
tuz, karabiber
yarım kahve fincanı dolmalık fıstık

Hazırlanışı: Zeytinyağını tavaya alın. Piyazlık doğranmış soğanı ilave edip soteleyin. Havuç ve küp doğranmış kırmızı biberi ekleyip karıştırın. Sebze suyu ve fener balığını tavaya ilave edip, 15 dakika pişirin. İstifno otu, dolmalık fıstık, tuz, karabiber ve kabak çiçeklerini ekleyip karıştırın. Ocağın altını kapatın. Kabak çiçekleriyle süsleyip, soğuk olarak servis yapın.

İstifno otu: “Stifno”, “yabani pamuk”, “bambul”, “itüzümü”, “giritotu” ve “köpeküzümü” adlarıyla da bilinen istifno otu, ıspanakla tere arası, baharatlı bir bitkidir. Pirinçli yemeğinin yanı sıra hafif haşlanarak zeytinyağı, limon ve sarımsakla karıştırılarak da tüketilir.


Zeytinyağını tavaya alın. Piyazlık doğranmış soğanı ilave edip soteleyin. Havuç ve küp doğranmış kırmızı biberi ekleyip karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yarım kg sütü tencereye boşaltın. İçine 1 adet yumurtanın sarısını, 3 çorba kaşığı tozşeker ve 2 çorba kaşığı un ilave ederek çırpma teli ile muhallebi kıvamına gelene kadar çırparak pişirin.

Bir kabın içinde sütü, ufalanmış bisküviyi, vanilyayı, kakaoyu ve tatlandırıcıyı iyice karıştırın

Soğan ve sarmısağı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bir kasede soğan, sarmısak, bezelye, maydanoz, kabartma tozu, karabiber ve tuzu karıştırıp püre haline getirin. Karışımdan küçük parçalar alıp una bulayın.

Yumurtalar, tuz ve şekeri bir kapta beyazlaşana kadar çırpın. Süt, zeytinyağı, vanilya ve birlikte elediğiniz un ile kabartma tozunu ilave edip, birkaç dakika daha çırpın.

Tencereye tavuk suyunu, salçayı ve ayıklanıp yıkanmış pirinci koyun. Pirinç şişene kadar kısık ateşte kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri