Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fırında rakılı levrek
Fırında rakılı levrek
Pratik Fırında rakılı levrek Tarifi

Malzemeler: 1 kişilik
1 adet levrek (ayıklanmış, pulları temizlenmiş)
1 demet maydanoz
1 adet orta boy soğan
1 adet limon
6-7 adet mantar
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tane veya toz karabiber
yarım litre su
yarım çay bardağı rakı (sulandırılmamış)

Hazırlanışı: Fırın kabının içine, iyice yıkadığınız maydanozun tamamını, sapları ile birlikte yayın. Levreği yıkadıktan sonra, mümkünse başı ve kuyruğunu kesmeden maydanozların üzerine yatırın. Elinize tuz ve karabiber alıp, balığın yarık kısmından içeri sürün. Mantarları bütün olarak balığın etrafına dizin. Limon ve soğanı halka halinde doğrayıp, balığın üzerini dilediğiniz gibi süsleyin. Suyu ve zeytinyağını ekleyin. En son rakıyı balığın üzerinde gezdirin ve 190 derece fırında pişmeye bırakın. 30 dakika sonra, ince uçlu bir bıçak yardımı ile balığın pişip pişmediğini kontrol edin. Sıcak servis yapın.

Kaynak: Sofra


Fırın kabının içine, iyice yıkadığınız maydanozun tamamını, sapları ile birlikte yayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Nihal Hanım'dan ilginç bir yemek tarifi..

Soğanı ince ince doğrayın, sarımsağı ezin. Havucu temizleyip rendeleyin, kerevizi soyup küçük klipler halinde doğrayın. Hazırladığınız sebzeleri tencereye alıp sıvıyağı ekleyin.

Patatesleri ve domatesi kabuklarını soymadan haşlayın. Sirke, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın.

Kuru mayayı, şeker ve sütle karıştırıp 5 dakika bekletin. Yumurta, margarin, sıvıyağ ve tuzu katıp karıştırın. Unu da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.

Soğanı soyup, piyazlık doğrayın. Lor ve iri çekilmiş cevizle karıştırın. Yufkaları açıp, ortasına 3-4 çorba kaşığı cevizli içten koyun. Kenarlarını katlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri