Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Balık İskender
Balık İskender
Pratik Balık İskender Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 adet lüfer balığı
yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet patates
4 diş sarımsak
1 su bardağı yoğurt
tuz, reyhan
2 çorba kaşığı tereyağı

Hazırlanışı: Zeytinyağının yarısını tavaya alın. Lüfer balığını temizledikten sonra bütün olarak tavada pişirin. Daha sonra kılçığını ayıklayıp didikleyin. Tuz ve reyhanla karıştırın. Patatesleri kibrit çöpü ebatlarında doğrayıp kızartın. Sarımsakları kıyıp yoğurtla karıştırın. Lüfer balığını derin bir kaba alarak sarımsaklı yoğurtla karıştırın. Sonrasında servis tabağına alın. Üzerine kızarttığınız patatesleri yerleştirin. Erittiğiniz tereyağını gezdirerek servis yapın.

Kaynak: Sofra


Zeytinyağının yarısını tavaya alın. Lüfer balığını temizledikten sonra bütün olarak tavada pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Osman Salkım'dan pratik bir ahtapot yemeği tarifi

Çilekleri temizleyip, dörde bölün. Bir tencerede reçel yap ve limon sosuyla karıştırıp, 30 dakika bekletin. Jelatini limon suyunda ıslatın.

Mersin'in vazgeçilmez tatlısı olan cezeryeyi bir de Hülya Hanım'ın tarifiyle deneyin...

Kabakları yıkayıp kazıyın. Soğanı ayıklayın. Hepsini minik minik doğradıktan sonra tuzlu suda haşlayın.

Yaş maya kullanıyorsanız mayayı ılık suda eritin. Unları ve tuzu karıştırıp ortasını havuz gibi açın. eriyen mayayı bu havuza dökün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri