Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Patates hamurlu mercimek
Patates hamurlu mercimek
Pratik Patates hamurlu mercimek Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
Patates hamuru için:
1 adet patates
1 su bardağı un
5 çorba kaşığı su
5 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz

Mercimek için:
1 su bardağı yeşil mercimek
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
4 su bardağı su
1 diş ince kıyılmış sarımsak
tuz, karabiber, kimyon, pulbiber

Hazırlanışı: Patates hamuru için, patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Daha sonra bir kaseye aktarıp çatalla ezin. Üzerine un, su, zeytinyağı ve tuz ekleyin. Elinizle yoğurup yumuşak bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamuru hafifçe unlanmış tezgaha alıp, bir parmak kalınlığında rulolar yapın. Daha sonra ruloları bıçakla yarım cm kalınlığında kesin. Üzerine hafifçe un serpin. Bir tencerede tuzsuz su kaynatıp hamurları içine atın. Yukarı çıktıklarında delikli kepçeyle tencereden alın. Mercimeği geceden ıslatıp, suyunu süzün. Zeytinyağını bir tencerede kızdırıp yemeklik doğranmış soğanı ve salçayı kavurun. Üzerine suyu ekleyin. Kaynayınca mercimek, sarımsak ve baharatı ilave edip 15 dakika pişirin. Hazırladığınız patatesli hamurları tencereye ilave edip 5 dakika daha pişirdikten sonra servis yapın.

Sofra Dergisi Eylül 2007 sayısından alınmıştır.


Patates hamuru için, patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Daha sonra bir kaseye aktarıp çatalla ezin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Oda ısısında bekletilmiş margarin, yumurta, pudra şekeri, zeytinyağı, yoğurt ve vanilyayı hamur yoğurma kabına alıp malzemeleri birbirine yedirinceye kadar elinizle karıştırın.

Karıştırma kabına unu alıp ortasını açıyoruz. Yaş mayayı, sıvıyağı, sütü koyup karıştırıyoruz.

Mayayı sıcak süt ile eritin. Bir süre kabarmasını bekleyin. Unu, şekeri, margarini, yumurtaları, tuzu ve içinde maya erittiğiniz sütü karıştırın.

Bamyayı yıkayıp, ayıklayın. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edin.

Yemekevi.tv'den sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek lezzetli bir salata. Formunu korumak ve hafif yemek yemek isteyenler için Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Serkan Akgül anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri