Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Mercimekli taze fasulye
Mercimekli taze fasulye
Pratik Mercimekli taze fasulye Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 su bardağı yarı yarıya haşlanmış yeşil mercimek
2 adet soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet havuç
2 diş sarımsak
3 adet domates
1 kg taze fasulye
1 çorba kaşığı pirinç
2 kesme şeker
tuz, maydanoz

Hazırlanışı: Mercimeği haşlayıp süzün. Bir tencereye yemeklik doğranmış soğan ve 1 kahve fincanı zeytinyağını alın. Kavurup, havuç ve ezilmiş sarımsağı ekleyin. 1-2 kez çevirip, ayıklanıp ince şerit biçiminde doğranmış taze fasulyeyi ekleyin. Ardından yarı yarıya haşlanmış mercimeği, tuz, şeker ve üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edin. 5 dakika sonra küp doğranmış domatesleri ekleyin. Ardından pirinci ilave edin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.


Mercimeği haşlayıp süzün. Bir tencereye yemeklik doğranmış soğan ve 1 kahve fincanı zeytinyağını alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Erimiş margarin ile şekeri çırpın. Un ve kabartma tozu ekleyin. Küçük parçalar kopartıp yuvarlak şekiller verin. 290oC’de ısıtılımış fırında pişirin.

Zerde, Konya yöresine ait bir tatlı. Yapımı da oldukça basit. Çırağan Palace Kempinski Hotel'in pasta şeflerinden Harun Gümüş, safranlı bir Zerde tarifi verdi.

Ispanakları bol suda yıkayıp süzdürüyoruz. İri doğrayıp bir kap içerisine alıyoruz. Üzerine tuzunu, sıvıyağını, karabiberini ilave edip karıştırıyoruz.

Ramazan sofraları için değişik bir lezzet.

Hem kahvaltı için hem de bir şeyler atıştırmak isteyenler için çok basit bir tarif. Domates, biber ve yumurta olsun yeter...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri