Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kurufasulyeli ekmekler
Kurufasulyeli ekmekler
Pratik Kurufasulyeli ekmekler Tarifi

Malzemeler: 5 kişilik
Yarım su bardağı kurufasulye
8 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
2 çay kaşığı pulbiler
5-6 dal maydanoz
10 dilim ekmek
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
10 dilim füme et
tuz

Hazırlanışı: Akşamdan ıslattığınız kurufasulyeyi haşlayıp süzün. 4 çorba kaşığı sıvıyağı bir tavaya alıp üzerine salça ve kurufasulyeyi ekleyin. 2-3 dakika kavurun. Pulbiber ve tuz ilave edip harmanlayın. Ocaktan alıp ince kıyılmış maydanoz ekleyin. Diğer taraftan kalın sıvıyağ ve toz kırmızıbiberi karıştırıp ekmeklerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirip çıkarın. Ekmekleri servis tabağına alıp üstlerine birer dilim füme et koyun. Hazırladığınız kurufasulyeli harcı ekmeklere paylaştırıp servis yapın.


Akşamdan ıslattığınız kurufasulyeyi haşlayıp süzün. 4 çorba kaşığı sıvıyağı bir tavaya alıp üzerine salça ve kurufasulyeyi ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları alacalı şekilde soyup, iri küp şeklinde doğrayın. Acısının çıkması için, tuzlu suda 15 dakika bekletin.

Tart hamuru için oda sıcaklığında beklemiş margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.

Suyu tencereye alıp, tuz ilavesiyle kaynatın. Makarnaları bu suda haşlayın.

Bir tencereye marul yapraklarını alıp, üzerine tavuk suyu veya su koyun. Tencerenin ağzını alüminyum folyo ile kapatın.

Tavuk etlerini haşlayarak robottan geçirin. Daha sonra bayat ekmek içini, baharatı, sarımsağı, soğanı ve yumurta sarısını ilave edip yoğurarak yayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri