Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kırmızı mercimekli ve sebzeli et
Kırmızı mercimekli ve sebzeli et
Pratik Kırmızı mercimekli ve sebzeli et Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
Yarım su bardağı kırmızı mercimek
400 gram kuşbaşı et
4 çorba kaşığı sıvıyağ
15 adet arpacık soğan
2 adet havuç
3 adet çarliston biber
1 tatlı kaşığı salça
yeteri kadar sıcak su
1-2 dal maydanoz
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Kırmızı mercimeği yarı yarıya haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Eti bir tencereye alıp, suyunu salıp yeniden çekene kadar kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek pişmeye bırakın (et pişene kadar gerekirse üzerine sıcak su ekleyin). Sıvıyağı ayrı bir tavaya alıp temizlediğiniz arpacık soğanları kavurun. Üzerine verev doğradığınız havuç ve çarliston biberleri ilave edin. Salçayı da ekledikten sonra, bir iki çevirip ocaktan alın. Et yumuşayınca sebzeleri ve yarım haşladığınız mercimeği üzerine ekleyin. 1-2 dakika birlikte sote edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Tencereye 1 su bardağı sıcak sı ekleyin. Mercimek yumuşayınca ocaktan alın. Maydanozla süsleyerek servis yapın.


Kırmızı mercimeği yarı yarıya haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Eti bir tencereye alıp, suyunu salıp yeniden çekene kadar kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Somon fümelerin içine rendelenmiş kaşar peynirini paylaştırıp rulo şeklinde sarın.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Öncelikle yumurtayı iyice çırpın. İçine süt, zeytinyağı ve incecik doğranmış kuru meyveleri ekleyin. Eğer pestil yapımını denediyseniz pestilde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Suyu bir tencereye aktarıp, kaynatın. Kaynadıktan sonra içine pirinci atıp pişirin.

Eskişehir'in vazgeçilmez hamurişlerinden biri. Sabah kahvaltılarına ve çay keyfine keyif katıyor.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri