Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Hindistan Usulü Mercimek
Hindistan Usulü Mercimek
Pratik Hindistan Usulü Mercimek Tarifi

Malzemeler:  (4 kişilik)
300 gr yeşil mercimek.
2 adet büyük soğan
3 adet domates
1 demet maydanoz
4 adet yumurta
Yarım çay kaşığı köri, yenibahar, karabiber, tarçın, dövülmüş kakule, kekik, biberiye
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
Yeteri kadar tuz
 
 
Hazırlanışı:
Bir gece önceden ayıkladığınız ve yıkadığınız mercimeği soğuk suda ıslatın. Daha sonra kaynar tuzlu suda, yıkanmış 1 demet maydanozu ve suyunu süzdürdüğünüz mercimeği, haşlayıp süzdükten sonra bir kenara alın. Yumurtaları kaynatın. Soğuk sudan geçirin. Kabuklarını soyup 4'e bölün.
Zeytinyağını tavada kızdırın. Çok ufak doğranmış soğanı kavurun. Kevgirle yağdan çıkarın ve bir kenarda bekletin. soğanı kavurduğunuz yağa süzgeçten geçirdiğiniz domates ezmesini koyun. Bütün baharatları ilave edip 15 dakika pişirin. Mercimekleri de ilave edip 10 dakika daha karıştırın.
Çukur bir servis tabağına alıp üzerine kızartılmış soğan koyun, sirke gezdirin. 4'e böldüğünüz yumurta ile süsleyerek servise sunun.


Bir gece önceden ayıkladığınız ve yıkadığınız mercimeği soğuk suda ıslatın. Daha sonra kaynar tuzlu suda, yıkanmış 1 demet maydanozu ve suyunu süzdürdüğünüz mercimeği, haşlayıp süzdükten sonra bir kenara alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fırını önceden 190 derecede ısıtın. Karnabaharı çiçeklerine ayırın. Patatesleri yıkayıp soyun ve ortadan ikiye kesin.

Mustafa Uyar'dan lezzetli bir sebze yemeği tarifi

Balıkları temizledikten sonra bol suyla yıkayın. Geniş bir tencereye aktarın. Havuçları rendeleyin. İnce kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan ve defne yapraklarıyla birlikte tencereye aktarın

Eti iyice yıkayın. Büyük bir tencereye koyun. 2 su bardağı suyu ve yeterince tuzu ekleyin. Önce harlı ateşte, kaynamaya başladığında kısık ateşte pişirin.

Frambuazları çözülmesi için bekletin. Çözülen frambuazları bir kapta portakal suyu veya portakal likörü ile ezerek karıştırın ve püre haline getirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri