Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Dereotlu pilav
Dereotlu pilav
Pratik Dereotlu pilav Tarifi

Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
1 adet havuç
birer adet kırmızı ve yeşil biber
8 adet kiraz domates
4 çorba kaşığı zeytinyağı
iki buçuk su bardağı su
1 demet dereotu
tuz

Hazırlanışı: Pirinci yıkayıp, suyunu süzün. 1 adet havucu rendeleyin. Kırmızı ve yeşil biberi incecik kıyın. Kiraz domatesleri ikiye bölün. Tavaya zeytinyağını koyun. Sebzeleri yağda soteleyin. Pirinci ekleyin. Karıştırıp, sıcak su ilave edin. Tuzunu katın. Tencerenin kapağını kapatıp, pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Dereotunu incecik kıyın. Pilavı ocaktan alınca, dereotunu ekleyin, iyice karıştırın. Ilık olarak servis yapın.


Pirinci yıkayıp, suyunu süzün. 1 adet havucu rendeleyin. Kırmızı ve yeşil biberi incecik kıyın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çilekleri yıkayın, süzün ve küçük parçalara bölün. Büyük bir tencereye yerleştirip şeker ve 250 ml. su ile karıştırın. En az 1 saat bekletin.

Patlıcanların kabuklarını soyup boylamasına ikiye kesin. Daha sonra iki parmak kalınlığında doğrayın.

Ispanakları iyice yıkadıktan sonra sularını süzen ve arzu ettiğiniz şekilde doğrayın.

Lüleburgaz’ın köylerinde nisan-mayıs aylarında, yağmur duasına çıkıldığında Höşmerim yapmak adettendir. Höşmerim, Anadolu’nun pek çok ilinde farklı şekillerde hazırlanıyor. Kimi yerlerde un tereyağında kavruluyor.

Üzümleri taneleyin. Tülbent yardımıyla suyunu sıkıp, tencereye alın. Ayrı bir yerde nişastayı suda açıp, tozşekerle birlikte tencereye aktarın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri