Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yoğurt soslu pazılı börek
Yoğurt soslu pazılı börek
Pratik Yoğurt soslu pazılı börek Tarifi

Malzemeler:
2 adet yufka
1 bağ pazı
6 dilim pastırma
1 adet kuru soğan
1 çorba kasesi yoğurt
1 adet yumurta
toz kırmızıbiber, karabiber
tuz, sıvıyağ

Hazırlanışı: Pazıları yıkadıktan sonra doğruyoruz. Kuru soğanı soyup doğrayıp tavaya biraz sıvıyağ koyup kavuruyoruz. Üzerine ince doğranmış pastırmaları ilave ediyoruz. Biraz daha kavurduktan sonra doğranmış pazıları koyup, tuzu, karabiberi 2 dakika kadar kavurup ocaktan alıyoruz. Yufkayı tezgaha yayıyoruz. Orta boy yemek tabağını yufkamızın üzerine kapatıp kenarlarından kesiyoruz. Yufkaların kenarlarından parçaları pazıların içine alıp karıştırarak değerlendiriyoruz. Yuvarlak kesilmiş yufkaları bir çorba kasesinin içine yerleştirip, oluşan çukurun içine pazılı harcı doldurup kenarlara taşan yufkaları içe doğru kapatıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Yufkaların tamamını bu şekilde hazırlıyoruz. Üzerine çırpılmış yumurta sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Pişince servis tabağına alıp üzerine ister sarımsaklı ister sade çırpılmış yoğurt döküp toz kırmızı biber serpiyoruz.


Pazıları yıkadıktan sonra doğruyoruz. Kuru soğanı soyup doğrayıp tavaya biraz sıvıyağ koyup kavuruyoruz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Atom salatayı ayıklayıp ince ince doğrayın. Yıkayıp suyunu süzdükten sonra büyük bir kaseye alın. Taze soğanı yıkayıp ayıkladıktan sonra ince halkalar halinde doğrayın. Soğan halkaIarını salatanın üzerine serpin.

Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Daha sonra haşlayıp süzün. Patlıcanı ateşte közleyin. Ayıklayıp, incecik kıyın. Soğanı piyazlık doğrayın.

Sarmısağı ezelim. Beyaz peynir rendesi, süzme yoğurt, nane, zeytinyağı, kimyon ve tuzla beraber karıştıralım.

Küçük üzümler bırakılıp büyükleri ikiye bölünür. Greyfurtların kabukları soyulup dilimlenir.

Üzümü iyice yıkayın ve tencereye alın. Su ilave edip, pişmeye bırakın. Diğer tarafta vişneleri ayıklayın ve yıkayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri