Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Taze fasulyeli börek
Taze fasulyeli börek
Pratik Taze fasulyeli börek Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
125 gram margarin
yarım kg taze fasulye
2 patates
2 salçalık kırmızıbiber
3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2 yumurta
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Taze fasulyeleri temizleyip ortadan ikiye kesin. Kaynar tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzgece alın. Patatesleri yıkayıp haşlayın. Soyup küçük küçük doğrayın. Salçalık biberlerin çekirdeklerini temizleyip ince doğrayın. Sıvıyağ tavada kızdırıp fasulyeleri kavurun. Patates ve biberi ekleyip tuz ve karabiber serpin. 5 dakika daha pişirin. Margarini eritin. Sütü ısıtıp eritilmiş margarin ve yumurtaları ekleyerek iyice çırpın. Yufkalardan birini yağlanmış tepsiye buruşturarak döşeyin. Üzerine sütlü karışımdan bolca sürüp bir yufka daha yerleştirin. Fasulyeli malzemeyi yayıp üçüncü yufkayı hafifçe buruşturarak yerleştirin. Üzerine sütlü karışımdan bolca sürüp son yufkayı da aynı şekilde yerleştirin. Kalan karışımı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Taze fasulyeleri temizleyip ortadan ikiye kesin. Kaynar tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzgece alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Alacalı soyulmuş patlıcanı küp şeklinde doğrayın. Limonlu ve tuzlu suda yarım saat bekletin.

Yemekevi.tv'den sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek lezzetli bir salata. Formunu korumak ve hafif yemek yemek isteyenler için Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Serkan Akgül anlattı...

Yemekevi.tv okuyucularınden Tufan Alkın'ın tarifi

Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın, 8 küçük tartölet kalıbını yağlayın. Bisküvileri ufalayın. Yumurtaların akları ile sarılarını ayırın.

Hazır pasta kekinin bir parçasını ılık şekerli su ile ıslatın. Çikolatayı benmari usulü eritip, içine margarini ekleyin ve karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri