Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tavuklu kadayıf böreği
Tavuklu kadayıf böreği
Pratik Tavuklu kadayıf böreği Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
3 çorba kaşığı tereyağı
yarım kg tel kadayıf
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 diş ince kıyılmış sarımsak
1 adet tavuk göğsü
2 adet domates
2 adet sivri biber
10 adet konserve mantar
1 çay kaşığı köri
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı süt
1 su bardağı tavuk suyu
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Erimiş tereyağı ile tel kadayıfı iyice harmanlayın. Yağlanmış fırın tepsisine yarısını yayın. Diğer tarafta sıvıyağı bir tencereye alın ve sarımsağı kavurun. İçine kıyılmış tavuk göğsü, küp doğranmış domates ve sivri biber, tuz, karabiber ekleyip kavurmaya devam edin. Kısık ateşte kendi suyunu çekene kadar pişirin ve bir kenara alın. İçine mantar, köri ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ilave edip karıştırın. Tepsiye aldığınız kadayıfın üzerine yayın. Üzerini kalan kadayıf ile kaplayın. Kalan rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine birer su bardağı soğuk süt ve tavuk suyunu gezdirin. Dilimleyerek servis yapın.


Erimiş tereyağı ile tel kadayıfı iyice harmanlayın. Yağlanmış fırın tepsisine yarısını yayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Geniş bir kaba ceviz, incir ve ezilmiş keçi peynirini koyup karıştırın. Lavaş ekmeklerinin bir yüzüne tereyağı sürün.

Çok pratik bir tatlı.

Patatesleri yıkayıp tuzlu suda kabuklarıyla birlikte haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup püre haline getirin ve kenara alın.

Öncelikle marine için derin bir kasede krema, zeytinyağı, ince kıyılmış sarımsak, soğan, rendelenmiş limon kabuğu, tuz ve karabiberi karıştırın.

Yaklaşan yaz günleri için mükemmel bir tatlı. Meyve şöleni... Sunumuyla da oldukça iştah açısı olan bu tatlıyı Polat Renaissance İstanbul Hotel'in genç pastacısı anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri