Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tahinli mini pizza
Tahinli mini pizza
Pratik Tahinli mini pizza Tarifi

Malzemeler:
500 gr un
yarım paket yaş maya
1 çay bardağı çiçek yağı
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı toz şeker
yeterince su
tahinli harç için: 1 su bardağı tahin
1 çay bardağı su
4 çorba kaşığı toz şeker

Hazırlanışı: Karıştırma kabına unu döküyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz. İçine mayayı, çiçek yağını, suyunu koyup, unun üzerine de şekeri ve tuzu serpiştiriyoruz. Havuzun ortasına az miktarda suyla mayanın erimesini sağlıyoruz ve kıvamına göre suyu ilave ediyoruz. Peşinden unu ortadaki karışıma almaya başlıyoruz. Hamuru iyi bir şekilde yoğuruyoruz. Bezeleri ceviz büyüklüğünde kesiyoruz ve yağlanmış fırın tepsisine koyup, mayalanması için 5 dakika bekliyoruz. Daha sonra hamurun üzerine basıp yayıyoruz ve ortasını çukurlaştırıp, yumurtayı sürüyoruz.

Tahinli harç için: Tahini, suyu ve toz şekeri karıştırıp, hamurumuzun ortasına koyuyoruz. Tepsi mayası geldikten sonra 190 derecelik ısıtılmış fırına gönderip 10-15 dakika arası pişiriyoruz.


Karıştırma kabına unu döküyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz. İçine mayayı, çiçek yağını, suyunu koyup, unun üzerine de şekeri ve tuzu serpiştiriyoruz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Basit ve pratik bir ciğer yemeği. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Kenan Kaya pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı... Tarabya usulü dana ciğerini mutlaka deneyin...

Sağlığa çok faydalı bir bitki olan ısırgan otu salatasını hiç denediniz mi. Sağlıklı beslenmek istiyorsanız bu salatayı mutlaka deneyin...

Soğanı soyup küp kesin ve zeytinyağında şeffaflaşana kadar çerini. Kıymayı ilave edin ve gevrekleşinceye kadar hafifçe kızartın.

Tavuk bonfileleri yıkayıp, süzün. Köri, soya sosu, karabiber ve tuzu bir kapta karıştırdıktan sonra tavukları bu karışıma bulayın.

Tüm sebzeleri bol su ile yıkayın. Fasulyeleri ayıklayın. Patlıcanı alacalı soyduktan sonra parmak şeklinde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri