Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Soslu börek
Soslu börek
Pratik Soslu börek Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
4 hazır yufka
2 haşlanmış patates
2 havuç
5-6 haşlanmış mantar
1 kahve fincanı haşlanmış bezelye
1.5 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
3 sosis
300 gram ıspanak
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 su bardağı yoğurt
1-2 diş sarımsak
5-6 domates
2 çorba kaşığı susam
kekik, karabiber, kırmızı pulbiber, çörek otu

Hazırlanışı: Patatesleri soyup çatalla ezin. Havuzları temizleyip rendeleyin. Patates, bezelye ve havucu bir kapta karıştırın. Kekik, tuz ve karabiber serpip tekrar karıştırın. Mantarları enine dilimleyin. Kaşarpeynirine ilave edip karıştırın. Sosisleri dilimleyin. Ispanağı temizleyip yıkayın ve tuz serpip hafif ovun. Sosis ıspanağı bir kapta karıştırın. Tepsiyi yağlayın. Bir yufkayı bütün olarak tepsiye yerleştirin. Patatesli karışımı yufkanın üzerine yayın. İkinci yufkayı küçük parçalara ayırıp tepsiye yerleştirin. Üzerine mantarlı malzemeyi ilave edin. Üçüncü yufkayı da küçük parçalara ayırıp malzemenin üzerine yerleştirin ve ıspanaklı malzemeyi ekleyin. Kalan yufkayı ıspanaklı karışımın üzerine yerleştirip kenarlardan taşan kısımları böreğin üzerine toplayın. Bir çay bardağı yoğurdu sıvıyağla karıştırıp böreğin üzerine sürün. Susam ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Sarımsakları ezip kalan yoğurtla karıştırın. Domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın ve tavada 5 dakika soteleyin. Böreği dilimleyip üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Birer kaşık domates sosu gezdirip servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Patatesleri soyup çatalla ezin. Havuzları temizleyip rendeleyin. Patates, bezelye ve havucu bir kapta karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tencereye süt, pirinç unu, buğday nişastası, un ve tereyağını koyun. Kısık ateşte ağır ağır karıştırıp muhallebi kıvamı alana dek pişirin.

Diabet hastaları için Doktor Gülseren Ünsün'ün kitabından haşlama tavuk tarifi..

Derya Aydın'ın pratik ve lezzetleri tariflerinden biri.

Ispanağı bol suda yıkayıp, kurulayın. Ispanak, roka, göbek salata ve taze soğanı kıyıp, salatalığı doğrayın

Kremayı kısık ateşte ocağa koyun. Isınınca çikolatayı kırıp, içine atın. Krema kaynamadan ocaktan alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri