Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Reyhan böreği
Reyhan böreği
Pratik Reyhan böreği Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
3 adet yufka
200 gram margarin
1 kg ıspanak (sadece yaprakları)
3 adet havuç
300 gram pastırma
300 gram kaşar peyniri (dilimlenmiş)
1 adet yumurtanın sarısı

Hazırlanışı: Margarinin çok azını ayırıp, kalanını eritin ve yufkaları tek tek yağlayın. Kalan margarinin yarısında çok ince kıyılmış ıspanak yapraklarını kavurun. Diğer yarısından da rendelenmiş havucu kavurun. Bir yufkanın üzerine ıspanak yapraklarını yayın. Üzerine ikinci yufkayı serin. Onun da üzerine pastırmalı ve dilimlenmiş kaşar peynirlerini koyun. Üçüncü yufkayı da üzerine serin. Onun da üzerine kavrulmuş havucu yayın. Rulo biçiminde katlayın. İkiye kesin. Yağlanmış fırın tepsisine üzerine yumurta sarısı sürün. 200 derece fırında 35 dakika kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra da dilimleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra


Margarinin çok azını ayırıp, kalanını eritin ve yufkaları tek tek yağlayın. Kalan margarinin yarısında çok ince kıyılmış ıspanak yapraklarını kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Badem dışında bütün malzemeyi karıştırıp, hamur yapın (hamurun kıvamı oldukça önemlidir.

Önce fırınınızı 200 °C'ye getirip, ısıtın. Pilici ütüleyip , tuzlayıp, biberleyin. Domatesi pilicin karın boşluğuna yerleştirin. Sivribiberi de en üstüne koyup, derin bir fırın tepsisine yerleştirin. Fırına verin.

Kabak, domates ve soğan küp küp doğranır. Tencereye soğan, domates ve kabak sırasında konulur.

Kuşkonmazların saplarını ucundaki mor renkli kısmın bittiği yerden başlayarak bıçakla kazıyıp temizleyin.

Vişneleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Fırını 150 dereceye ayarlayıp ısıtın. Bisküvileri robotta ezerek un haline getirin. Kakao ilave edip karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri