Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Reyhan böreği
Reyhan böreği
Pratik Reyhan böreği Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
3 adet yufka
200 gram margarin
1 kg ıspanak (sadece yaprakları)
3 adet havuç
300 gram pastırma
300 gram kaşar peyniri (dilimlenmiş)
1 adet yumurtanın sarısı

Hazırlanışı: Margarinin çok azını ayırıp, kalanını eritin ve yufkaları tek tek yağlayın. Kalan margarinin yarısında çok ince kıyılmış ıspanak yapraklarını kavurun. Diğer yarısından da rendelenmiş havucu kavurun. Bir yufkanın üzerine ıspanak yapraklarını yayın. Üzerine ikinci yufkayı serin. Onun da üzerine pastırmalı ve dilimlenmiş kaşar peynirlerini koyun. Üçüncü yufkayı da üzerine serin. Onun da üzerine kavrulmuş havucu yayın. Rulo biçiminde katlayın. İkiye kesin. Yağlanmış fırın tepsisine üzerine yumurta sarısı sürün. 200 derece fırında 35 dakika kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra da dilimleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra


Margarinin çok azını ayırıp, kalanını eritin ve yufkaları tek tek yağlayın. Kalan margarinin yarısında çok ince kıyılmış ıspanak yapraklarını kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

İftar ve sahur sofraları için hafif ve pratik bir yemek tarifi...

Elli gram bitter çikolatayı küçük parçalara bölün. Tereyağı, şeker, çikolata ve suyu tencereye alın.

Piliç etini yumurta akı, 1 çorba kaşığı mısır nişastası, sirke, sarımsak, zencefil ve zeytinyağı karışımında yarım saat bekletin.

Bisküvileri ufalayıp kaselere paylaştırın. Süt, pirinç unu, şeker, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp ocağa koyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri