Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Puf Böreği
Puf Böreği
Pratik Puf Böreği Tarifi

Malzemeler:
250 Gr Un
1 Adet Yumurta
1/2 Çay Bardağı Ayçiçek Yağı
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
1/2 Paket Kabartma Tozu
1 Su Bardağı Su
100 Gr Beyaz Peynir
Maydanoz
Kızartmak İçin Ayçiçek Yağı
 
Hazırlanışı:
Unun ortasını açın.İçine yumrta,yoğurt ve ayçiçek yağını koyun.Kabartma tozunu ve suyu ekleyip karışımı hamur haline getirin.Üzerine bir bez örterek 15 dk dinlendirin.
İçi için peyniri elinizle ufalayın.Dilediğiniz miktarda maydanozu ince ince kıyarak peynire ekleyin.Dinlenen hamuru altı eşit parçaya bölün.Bu parçaları tabak büyüklüğünde açın.Aralarını yağlayarak üçer üçer üst üste koyun.Üçlü parçalardan birini alıp oklava yardımıyla açabildiğiniz kadar ince açın.
Yufkanın yarısına hazırladığınız peynirli içten koyun.Yufkanın kalan yarısını peynirli harcın üzerine kapatın.Kenarlarını elinizle bastırın.Bıçak yardımıyla üçgen parçalar kesin.Üçgenlerin açık kısımlarını tekrar elinizle bastırın.Diğer üçlü parçayı da aynı şekilde hazırlayın.Bol yağda iki tarafı pembeleşinceye kadar kızartın.


Unun ortasını açın.İçine yumrta,yoğurt ve ayçiçek yağını koyun.Kabartma tozunu ve suyu ekleyip karışımı hamur haline getirin.Üzerine bir bez örterek 15 dk dinlendirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ekmek kızartma makinesinde ekmekleri hafifçe kızartın. Mikserin doğrayıcı ucu ile ufalayıp toz haline getirin.

Öncelikle 1 kg ıspanağı iyice yıkayıp, yapraklarını ince kıyın.

Yumurtaların 6 tanesini katı kıvamda haşlayın. Kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.

Süt, tozşeker ve tuzu birlikte kaynatın. Ayrı bir kapta 1 bardak suya nişasta ve pirinç ununu katıp iyice çırpın.

Patlıcanları yıkayıp, kurulayın. Alacalı soyup, kabuklu kısımlarını boylamasına kalınca dilimleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri