Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Pratik yufkalı talaş böreği
Pratik yufkalı talaş böreği
Pratik Pratik yufkalı talaş böreği Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
2 adet yufka
100 gr margarin
250 gr kıyma
2 adet kuru soğan
sıvıyağ
tuz
1 çay bardağı bezelye
1 tutam maydanoz
1 adet yumurta
çörek otu
karabiber

Hazırlanışı: Taze alınmış yufkayı tezgaha seriyoruz. Üzerine bir tavada margarini eritip fırça yardımıyla sürüyoruz. Dört ucunu ortada buluşturuyoruz. Katlanmış yufkayı dörde kesip iç harcını koyuyoruz. Bir tavaya sıvıyağ koyup ocağa alıyoruz. Soğanı kıymayı koyup tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Üzerine bezelye, tuz, karabiber koyup karıştırmaya devam ediyoruz. Ocaktan alıp maydanoz ilave ediyoruz. Dörde kestiğimiz yufkaların üzerine koyup talaş böreği gibi kapatıp yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Derin dondurucuya koyup bekletiyoruz. Daha sonra üzerine yumurta sarısına bir kaşık sıvıyağ ile karıştırıp fırça yardımıyla sürüyoruz. Üzerine çörek otu ve susam serpip 170 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.


Taze alınmış yufkayı tezgaha seriyoruz. Üzerine bir tavada margarini eritip fırça yardımıyla sürüyoruz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Acurları buruşuklukları gidene kadar haşlayın. Pirinci yıkayıp bir kenara alın.

Unu derin bir kaba boşaltıp, ortasını havuz gibi açın. Yumurta, biraz su ve 1 çay kaşığı tuz ilave edin.

Tüm malzemeler kırık buzla blender’da karıştırılır. Kokteyl bardağına konularak pipet eşliğinde servis edilir.

Soğan ve sarmısağı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bir kasede soğan, sarmısak, bezelye, maydanoz, kabartma tozu, karabiber ve tuzu karıştırıp püre haline getirin. Karışımdan küçük parçalar alıp una bulayın.

Patlıcan, biber ve domatesleri ızgarada közleyip kabuklarını soyun. Biberlerin çekirdekli kısımlarını çıkarın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri