Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Peynirli yaprak böreği
Peynirli yaprak böreği
Pratik Peynirli yaprak böreği Tarifi

Malzemeler:
Yarım paket yaşmaya
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı çiçekyağı
1 çay bardağı ılık su
alabildiği kadar un, tuz
iç harcı için: yarım kalıp beyaz peynir
1 tutam maydanoz
1 adet yumurtanın beyazı (hamurun katları için)
125 gr margarin

Hazırlanışı: Karıştırma kabına yoğurdu, çiçek yağını, yumurtanın sarısını, mayayı ılık suyu ve bir çorba kaşığı sirkeyi koyup hepsini karıştırıyoruz. Un ve tuzu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğuruyoruz. Bu hamuru dörde bölüyoruz, biraz dinlendiriyoruz. Merdaneyle olabildiğince ince açıyoruz. Her yufkanın içine eritilmiş margarin sürüyoruz ve rulo yapıyoruz. Dolapta yaklaşık bir saat dinlendiriyoruz. Dolaptan çıkarıp bir parmak kalınlığında kesiyoruz. Parçalamadan her hamuru çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz.ortasına peynirli harçtan koyup iki ucunu kapatıp birleştiriyoruz. 190 derecede pişiriyoruz.


Karıştırma kabına yoğurdu, çiçek yağını, yumurtanın sarısını, mayayı ılık suyu ve bir çorba kaşığı sirkeyi koyup hepsini karıştırıyoruz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Semizotlarının yapraklarını saplarından ayırın. Saplarını başka bir yemek için ayırın. Yapraklarını yıkayıp süzdürün, bir kenarda bekletin.

Küçük küpler halinde doğradığınız sebzeleri – artık evde ne varsa – suda haşlamaya başlayın. Suyu içine koyduğunuz malzemenin miktarına göre ayarlayabilirsiniz.

Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp suyunu süzün ve bir kenara alın.

Unu derin bir kaseye alın. Yeterince su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Usta aşçı Elmas Yetgin, pratikyemektarifleri.gen.tr'nin Anneler Günü konuğu oldu. Pratik ve lezzetli yemek tarifleri ve mutfak sırlarını pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları ile paylaştı.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri