Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Peynirli lokma
Peynirli lokma
Pratik Peynirli lokma Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
2 su bardağı yoğurt
3 su bardağı un
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı eritilmiş margarin
1 tatlı kaşığı tozşeker
tuz
kızartmak için: sıvıyağ
yarım demet maydanoz
1 komposto kasesi beyaz peynir

Hazırlanışı: Hamur yoğurma kabına yoğurt, yumurta, margarin, tozşeker ve tuz koyup karıştırın. Un ve kabartma tozunu ilave edip harmanlayın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Sıvıyağı tavaya alıp kızdırın. Hazırladığınız hamurdan birer tatlı kaşığı tavaya koyup, kızartın. Daha sonra servis tabağına alın. Ayrı bir yerde beyaz peyniri eritin. İnce kıyılmış maydanoz ile karıştırın. Krema pompasına koyup, lokmaların üzerine sıkarak servis yapın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


 


Hamur yoğurma kabına yoğurt, yumurta, margarin, tozşeker ve tuz koyup karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ispanak köklerini ayıklayıp sularını birkaç kez değiştirerek yıkayın. İrice kıyılmış soğanı ve ikiye bölünmüş biberleri bir tavada zeytinyağı ile kavurun.

Öncelikle soğan ve sarımsağı incecik kıyın ve zeytinyağında kavurun. Daha sonra ayıklanmış ve yıkanmış kırmızı mercimeği ilave edip 5 dakika çevirin.

Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.

Yumurtaları küçük bir kaba koyun. Üzerini suyla doldurun. Yüksek ateşte kaynadıktan sonra, ateşi kısarak 12 dakika daha pişirin. Pişen yumurtaları suda yıkayıp soğutun ve kabuklarını soyun.

Bir demek tereyi yıkayıp iyice kurulayın. 6 adet patatesi haşlayıp halka kesin. 6 adet milföy hamurunu yan yana dizin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri