Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Peynirli lokma
Peynirli lokma
Pratik Peynirli lokma Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
2 su bardağı yoğurt
3 su bardağı un
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı eritilmiş margarin
1 tatlı kaşığı tozşeker
tuz
kızartmak için: sıvıyağ
yarım demet maydanoz
1 komposto kasesi beyaz peynir

Hazırlanışı: Hamur yoğurma kabına yoğurt, yumurta, margarin, tozşeker ve tuz koyup karıştırın. Un ve kabartma tozunu ilave edip harmanlayın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Sıvıyağı tavaya alıp kızdırın. Hazırladığınız hamurdan birer tatlı kaşığı tavaya koyup, kızartın. Daha sonra servis tabağına alın. Ayrı bir yerde beyaz peyniri eritin. İnce kıyılmış maydanoz ile karıştırın. Krema pompasına koyup, lokmaların üzerine sıkarak servis yapın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


 


Hamur yoğurma kabına yoğurt, yumurta, margarin, tozşeker ve tuz koyup karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tüm malzemeyi derin bir kabın içinde iyice karıştırın. Oluşan çikolatadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Arzu ederseniz üzerine kakao serperek servise sunabilirsiniz.

Köfte malzemelerini karıştırarak, köfte harcını hazırlayın. Bu hamurdan parçalar koparın ve parmak köfte gibi şekil verin. Hazırladığınız köfteleri çok az yağ ile teflon tavada kızartın.

Kabakları rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp pişirin.

13 yaşındaki Merve Gül Başaran'ın tarifi

Antep yöresine özgü tennuri çorbası hem çok lezzetli hem de çok vitaminli. Sürmeli İstanbul Otel'in aşçıbaşı Bayram Dönmez'in tarifini mutlaka deneyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri