Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Pazılı ıspanaklı gül böreği
Pazılı ıspanaklı gül böreği
Pratik Pazılı ıspanaklı gül böreği Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
1 demet pazı
1 demet ıspanak
150 gram Erzincan tulum peyniri
yarım kg un
1 adet yumurta
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ + 4 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Unun ortasını açıp, yumurta, yoğurt, 1 kahve fincanı sıvıyağ ve tuzu ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurup 15 dakika dinlendirin. İç harcı için, kıyılmış pazı, ıspanak, tulum peyniri, tuz ve karabiberi harmanlayın. Dinlenen hamuru 4 bezeye ayırın. Her birini incecik ve yuvarlak açın. Yufkaların her birini ortadan ikiye bölüp 8 parça elde edin. Her parçayı yağlayıp, iç harcı kesilen yufkaların düz kısımlarına pay edin. Önceden rulo yapıp, sonra ruloyu döndürerek gül şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine kalan sıvıyağı sürüp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında, kontrol ederek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Unun ortasını açıp, yumurta, yoğurt, 1 kahve fincanı sıvıyağ ve tuzu ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Meyvelerin ve havucun kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın.

Kıymayı bir kaseye alın. Rendelenmiş soğan, galeta unu, su, sıvıyağ, tuz ve karabiber ekleyip, yoğurun.

Sütü bir tencereye alın. İçine yaş mayayı ekleyerek eritin. Daha sonra 2 su bardağı unu ilave edin ve karıştırın.

Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su veya sütün içinde toz maya ve tozşekeri eritin.

Pirincin taşlarını ayıklayın ve bir kabın içine koyup içine bir avuç tuz atın. Ilık suda 15 dakika bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri