Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Patlıcanlı simit böreği
Patlıcanlı simit böreği
Pratik Patlıcanlı simit böreği Tarifi

Malzemeler:
1 adet havuç
3 adet patlıcan (közlenmiş)
100 gr beyaz peynir
1 tutam maydanoz
çiçek yağı
tuz, karabiber
8 adet milföy hamuru
1 adet yumurta
susam, çörekotu

Hazırlanışı: Önce patlıcanları közlüyoruz. Soyup iri parçalar halinde doğruyoruz. Havuçları rendeleyip az yağda soteliyoruz. Patlıcanı ilave edip biraz daha soteliyoruz. Tuzunu karabiberini ilave ettikten sonra beyaz peyniri ilk sıcaklığı çıktıktan sonra maydanozla birlikte dahil ediyoruz. Milföy hamurunun iki tanesini birleştirip merdaneyle her tarafına eşit büyütüyoruz. Hazırladığınız harcı uzunlamasına koyup rulo yapıyoruz. İki ucu simit şeklinde birleştiriyoruz. Üzerine yumurta sürüp simidin kenarlarından bıçağın ucuyla kesikler atıyoruz. Çörek otu ve susam serpiyoruz. 180 derecelik ısıtılmış fırında pişiriyoruz.


Oktay Usta'nın tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tencereye yağı alın. Temizlenmiş arpacık soğanları, küp biçiminde doğranmış havucu ekleyin. Soğanlar pembeleşene dek kavurun.

Kırım, Kafkas ve Balkan etkilerinin görüldüğü Eskişehir mutfağında hamurişleri ağırlıkta. Kapama da bunlardan biri...

Ayıklayıp kılçıklarını çıkardığınız hamsiyi haşlayın. Süzdükten sonra bir çatalla ezin.

Ramazan sofraları için değişik bir lezzet.

Mercimeği üstünü aşacak kadar su ile ocağa koyun. Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve ağzı kapalı bir şekilde dinlenmeye bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri