Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Patlıcanlı poğaça
Patlıcanlı poğaça
Pratik Patlıcanlı poğaça Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
Hamur için:
¾ su bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı margarin
yarım su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
içi için: 2 adet bostan patlıcanı
100 gram beyaz peynir
50 gram kaşar peyniri
üzeri için: 1 adet yumurtanın sarısı
50 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı: Bir kapta hamur için, sıvıyağ, 1 çorba kaşığı margarin, yarım bardak su, tuz ve alabildiği kadar unu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. İçi için, patlıcanları közleyip, kabuklarını soyun ve robotta iyice ezin. Ezilmiş patlıcanları bir kaba aktarıp üzerine, doğranmış peynirleri ilave edin ve karıştırın (arzuya göre sarımsak da ekleyebilirsiniz). Hamuru merdaneyle yarım cm kalınlığında açın. Hamurdan, bardak yardımıyla yuvarlaklar çıkarın. Yuvarlak dilimlere patlıcanlı iç malzemeden pay ederek yerleştirin ve yarım ay şeklinde kapatın. Poğaçaları hafif yağlanmış tepsiye dizin ve üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün. Rendelenmiş kaşar peyniri serpip, önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Kaynak: Sofra


Bir kapta hamur için, sıvıyağ, 1 çorba kaşığı margarin, yarım bardak su, tuz ve alabildiği kadar unu karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sofralarda farklı bir salata alternatifi. Vejeteryanların da beğenerek yapacağı bu salatayı mutlaka deneyin...

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Önce 1 çorba kaşığı anasonu bir buçuk kahve fincanı kaynamış suda yaklaşık 1 saat bekletin. Beklemiş anasonlu suyu bir kaba alın.

Bir gece önceden, derince bir kaba tüm sos malzemesini koyup karıştırın. Etleri hazırladığınız dolapta bir gece bekletin.

Bayat ekmeğin kenarlarını incecik kesin ya da bardak yardımıyla yuvarlak dilimler çıkarın. Fırında hafifçe kızartın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri