Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Pırasalı börek
Pırasalı börek
Pratik Pırasalı börek Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
Beş buçuk su bardağı un
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı sıvıyağ
yeteri kadar ılık su, tuz
yarım paket (125 gram) tereyağı
içi için: 2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet büyük boy soğan
250 gram kıyma
4 adet pırasa
1 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı pulbiber, tuz
üzerine: yumurta sarısı

Hazırlanışı: Unu düz bir zemine alın. Ortasını havuz gibi açıp, sıvıyağ ve tuz ilave edin. Azar azar su ekleyerek katı bir hamur hazırlayın. Üzerini bir bezle örtüp 1 saat dinlenmeye bırakın. Diğer taraftan iç harcı hazırlamak için, tereyağını geniş bir tavaya alıp küp doğranmış soğan ve kıymayı kavurun. Üzerine halka doğranmış pırasayı ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp yoğurt, yumurta, pulbiber ve tuz ekleyip karıştırın. Dilimlenen hamuru rulo haline getirip, 10 adet bezeye ayırın. Her parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açın. Üzerlerine kenarlarından bir parmak kalacak şekilde, eritilmiş tereyağı sürün. Bezelerin 5 adedini üst üste koyun. Daha sonra çeke çeke tepsi büyüklüğüne getirin. Bir bıçakla yağ sürülmeyen kenarlarını kesin. Hamuru istediğiniz büyüklükte kareler halinde kesin. Ortalarına pırasalı harç koyun. Üçgen şeklinde kapatıp uçlarına bastırın. Üst üste koyduğunuz diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Kaynak: Sofra Dergisi- Pakize Hakan'ın tarifi


Unu düz bir zemine alın. Ortasını havuz gibi açıp, sıvıyağ ve tuz ilave edin. Azar azar su ekleyerek katı bir hamur hazırlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Buğdayı ayıklayıp yıkadıktan sonra geniş bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşaması için birkaç saat bekletin.

Kuzu etini robotta irice çekin. Üzerine tuz ekleyip hafifçe yoğurun. Daha sonra altı parçaya ayırın.

Polat Renaissance İstanbul Hotel pastane mutfağından Emrah Moğultay'dan muhteşem bir kek. Dışı kek, içi akışkan çikolata olan bu tada bayılacaksınız.

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, tuz ve suyu ilave edin. Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamsiyi ayıklayın ve kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzdükten sonra 4 su bardağı suda haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri