Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Lazanya sarması
Lazanya sarması
Pratik Lazanya sarması Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 paket lazanya
3 dal taze soğan
3 diş sarımsak
10 adet mantar
100 gram beyaz peynir
100 gram kaşar peyniri
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı beşamel sos
tuz, kırmızıbiber

Hazırlanışı: Tencereye bol miktarda su ve bir miktar tuz koyarak kaynatın. Lazanya yapraklarını suya atıp haşlayın. Haşlanan lazanyaları soğuk suya batırıp süzgeçten geçirin. Soğan ve sarımsağı incecik kıyın. Mantarları incecik doğrayın. Beyaz peynir ve kaşar peynirini rendeleyin. Kaşar peynirinin yarısını ayırıp, bütün malzemeyi karıştırın. Hazırladığınız harcı, lazanyaların bir ucuna koyun. Rulo biçiminde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine eritilmiş tereyağı ve beşamel sosu gezdirin. Kalan rendelenmiş kaşar peynirini serperek önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika kızartın.

Aşçının notu: Beşamel sos için, 1 çorba kaşığı tereyağında, 1 çorba kaşığı unu kavurun. Üzerine 1 su bardağı sütü ekleyerek, boza kıvamı alana dek karıştırın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


 


Tencereye bol miktarda su ve bir miktar tuz koyarak kaynatın. Lazanya yapraklarını suya atıp haşlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tereyağını bir tavada eritin. Kayısıları yıkayın ve kurulayın. Tereyağının içine alın ve hafif kavurun. Tozşeker ve suyu ekleyin.

Derin bir kasede kıyma, gömlek yağı, galeta unu, dövülmüş sarımsak, kekik, tuz ve karabiberi alın. 15 dakika kadar iyice yoğurun.

Derya Aydın'dan çok pratik ve lezzetli bir tarif..

Beşamel sos için, tencerede 1 çorba kaşığı tereyağı ve unu kavurun. Üzerine sütü ilave edin.

Patlıcanlar alacalı soyulup, üç tarafından boyuna yarılır. Ardından tuzlu suda 20 dakika bekletilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri