Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Cincile böreği
Cincile böreği
Pratik Cincile böreği Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
5 adet yufka
yarım çay bardağı sıvıyağ
3 adet yumurta
bir buçuk su bardağı süt
içi için: 1 çay bardağı sıvıyağ
400 gram kuşbaşı kuzu eti
250 gram mantar
3 adet iri boy soğan
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Öncelikle iç harç için sıvıyağda çok küçük doğranmış kuşbaşı kuzu etini harlı ateşte kavurun. Suyunu bırakmasına yakın küp doğranmış mantar ve soğanı ilave edin. Suyunu bırakıp çekene kadar ağır ateşte pişirin. Tuz ve karabiberi ilave edip soğumaya bırakın. Diğer tarafta sıvıyağ, yumurta ve sütü bir kasede iyice çırpın. Yufkaları ortadan ikiye kesin ve 10 parça yufka elde edin. 5 parça yufkanın arasına yumurtalı karışımdan sürerek üst üste tepsiye yayın. Tam orta kısmına hazırladığınız etli harcı yayın. Kalan yufkaları aralarına tekrar yumurtalı karışımdan sürerek üst üste yayın. Kalan yumurtalı harcı yufkaların üzerine boşaltın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Cincile mantarı: Yumuşak ve lezzetli olan cincile mantarı, kış mevsiminden ilkbahara geçiş döneminde yetişir. Birçok yörede farklı adlarla anılan bu mantar cinsi, Mengen yöresinde bolca tüketilir. İstanbul’da bu mantar bulunmadığı için “cincile böreği”ni yufka, et ve kültür mantarlarıyla da bu börek hazırlanabilir.


Öncelikle iç harç için sıvıyağda çok küçük doğranmış kuşbaşı kuzu etini harlı ateşte kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Farklı ve hafif tatlı tarifi arayanlar için tadına doyulmayacak bir reçete. Radisson Sas Bosphorus'un genç pastacısı sizler için anlattı...

Portakalın kabuğunu, havucu ve kuru kayısıları tavla zarı iriliğinde doğrayın. Oda sıcaklığındaki margarini ve şekeri yüksek devirli mikserle 5 dakika çırpın.

Tavuklar, zeytinyağı, tuz, karabiber ve yumurtadan oluşan sosta bir gün dinlenir. Parmak büyklüğünde çubuk çubuk kesildikten sonra, galeta ununa bulanıp kızgın yağda 2 dakika kızartılır.

Kuru fasulyeyi haşlayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Yarım cay bardağı sıvı yağı kızdırın. Soğanları içine atıp, kavurun.

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. Kenarları yarım santim birbirlerinin üstüne gelecek şekilde düz bir zemine yerleştirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri