Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Beyazpeynirli tepsi böreği
Beyazpeynirli tepsi böreği
Pratik Beyazpeynirli tepsi böreği Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
200 gram margarin
4 hazır yufka
2 yumurta
50 gram sert beyazpeynir
1 demet maydanoz
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı sıvıyağ

Hazırlanışı: Peyniri ufalayın. Maydanozu kıyın. Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Peyniri bir kaseye alıp maydanoz ve yumurta aklarını ilave edip çatalla ezerek iyice karıştırın. Margarini eritin. Yufkalardan birini yağlanmış fırın tepsisine kenarları dışarıya taşacak şekilde yayın. Üzerine eritilmiş margarini gezdirip fırça ile her tarafına sürün. Bir yufkayı iri parçalara bölüp tepsiye yerleştirin. Üzerini yağlayıp hazırladığınız peynirli iç malzemeyi yayın. 1 yufkayı iri parçalar halinde üzerine döşeyip eritilmiş margarini gezdirerek yağlayın. Kalan 1 yufkayı yine parçalar halinde yayıp kalan yağı gezdirin. Yoğurt, yumurta sarıları ve sıvıyağı iyice çırpıp böreğin üzerine sürün. Taşan yufkanın kenarlarını içe doğru kıvırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar 25-30 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Peyniri ufalayın. Maydanozu kıyın. Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Akşamdan ıslatılmış börülceleri haşlayıp soğuk sudan geçirin. Süzgece alıp suyunu iyice süzün.

Un, yumurta, tuz ve aldığı kadar suyu derin bir kabın içinde yoğurup hamur haline getirin.

Katalan usulü puding İspanyol tatlısı. Usta aşçı sizler için tarif verdi. Dünya mutfaklarını denemek isteyenler Mart ayında bu yemeği tadabilecek...

Hamsileri temizleyip, kılçıklarını çıkarın. Mısır unu, un, 1 adet yumurta, ince kıyılmış taze soğan yaprakları ve maydanozu karışıma ekleyin.

Yumurta, şeker ve tuzu mikserle çırpıp süt ve fındık yağını ilave edin. Kakao, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri