Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Pastırmalı avokado salatası
Pastırmalı avokado salatası
Pratik Pastırmalı avokado salatası Tarifi

Malzemeler: 2 kişilik
1 adet avokado
50 gram pastırma (biraz yağlı olanı tercih edilmeli)
2 çay kaşığı limon suyu
3 adet marul
3 dal dereotu
2 dal taze soğan
tuz, karabiber
25 gram tuzlu yer fıstığı
2 çorba kaşığı Fransız sosu

Hazırlanışı: Pastırmaları enine jülyen doğradıktan sonra teflon tavaya alın. Tavada yağsız olarak ve sallayarak çıtır çıtır olana dek pişirin ve soğumaya bırakın. Avokadonun kabuklarını soyduktan sonra boyuna şekilde dilimleyerek salata kasesine alın. Üzerine tuzu ve limon suyunu gezdirin. Başka bir kapta ince kıyılmış marulları, dereotunu, taze soğanı, fıstık ve Fransız sosunu ekleyerek karıştırın. Pastırmaları da avokadoların üzerine ilave ettikten sonra karabiber serperek harmanlayın.

Aşçının notu: Avokadoyu tüketmek için yumuşak olması gerekir. Aldığınızda sert ise yumuşaması için bir kağıda sararak 3-4 gün bekletin.


Pastırmaları enine jülyen doğradıktan sonra teflon tavaya alın. Tavada yağsız olarak ve sallayarak çıtır çıtır olana dek pişirin ve soğumaya bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bezelye ve yumurtaları blenderden geçirip, derin bir kaba alın. Pastırma, galeta unu, mısır unu, yoğurt, un, kaşar peyniri, tereyağı, kabartma tozu ve sivri biberi ilave edin.

Soğan ve sarımsağı rendeleyin. Soğan, sarımsak, tuz ve ıspanağı kısık ateşte, ıspanaklar yumuşayana dek pişirin.

Gaziantep mutfağından nefis bir çorba. Et ağırlıklı yemeklerden oluşan bu mutfakta çorbalarda da etten vazgeçilmiyor.

Margarini tencereye alın. İyice eriyince üzerine yarım kg unu ilave edip, orta ateşte en az 20-25 dakika kavurun.

Hazırlanması kolay ve çok lezzetli olan mantar soslu dili, hafif bir öğle yada akşam yemeği olarak, patates püresi ve ızgara domatesle servis edebilirsiniz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri