Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kestaneli ılık kek
Kestaneli ılık kek
Pratik Kestaneli ılık kek Tarifi

Sevginizi ve aşkınızı ifade edecek müthiş bir kek... Wow Hotels Convention Center'ın pastane şefi Fahrettin Çetin'in bu tarifini denemenizi tavsiye ederiz...

Malzemeler: 12 kişilik
2 su bardağı tereyağı
1.5 su bardağı sütlü çikolata
2 su bardağı un
1.5 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
3 adet yumurta sarısı
14 adet kestane şekeri
1.5 su bardağı bitter çikolata

Hazırlanışı: Tencerede tereyağını eritin. Tereyağı eridikten sonra ocağın altını kapatın. Tereyağının sıcaklığında sütlü çikolatayı eritip soğumaya bırakın. Ayrı bir tencerede yumurta ve şekeri çırpıp unu ilave edin. Erittiğiniz çikolatayı da bu karışıma ilave edip karıştırın. Önceden yağlanıp unlanmış kalp kalıpların yarısına kadar elde ettiğiniz kek hamurundan bir miktar koyun. Kestane parçacıkları ve küçük bir parça bitter çikolata yerleştirip üzerine bir miktar daha kek hamuru ilave edin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 6 dakika pişirin. Keki kalıptan çıkarıp, üzerine frambuaz sos dökün. Ilık olarak servis yapın...


Sevginizi ve aşkınızı ifade edecek müthiş bir tarif. Wow Hotels Convention Center'ın pastane şefi Fahrettin Çetin'in bu tarifini denemenizi tavsiye ederiz...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Margarini eritip, soğutun ve derin bir kaba alın. İçine sıvıyağ, yoğurt, sirke, yumurta, kabartma tozu ve un ilave edin.

Bulgur, kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Kıymalı karışımdan küçük yuvarlar köfteler hazırlayın.

Nohutu bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve 3 su bardağı su ile kaynatın. Nohutlar hafif yumuşayınca yıkanmış ve ayıklanmış buğday ile tuz ilave edin.

Ihlamuru bir süzgece alıp, tozunun akması için yıkayın. Ihlamur, tarçın, dilimlenmiş ayva, elma ve limonu demliğe koyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri