Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kalp kurabiyeler
Kalp kurabiyeler
Pratik Kalp kurabiyeler Tarifi

Malzemeler: 10-15 adet
Sable hamuru için: 2 çay bardağı pudraşekeri
300 gram tereyağı
4 su bardağı + 2 çorba kaşığı un
2 kahve fincanı toz badem
yarım çay kaşığı toz vanilya
1 adet yumurtanın akı
süslemek için: 1 adet limonun suyu
5 çay bardağı pudraşekeri
1 çay kaşığı titanyum
2 damla kırmızı gıda boyası
2 damla pembe gıda boyası
3-4 çorba kaşığı Arjantin şekerleme

Hazırlanışı: Hamuru hazırlamak için, pudraşekeri ve tereyağını geniş bir kaba alıp elinizle 1-2 dakika karıştırın. Üzerine unu, toz bademi ve toz vanilyayı ekleyin. Daha sonra yumurta akını da katıp 1-2 dakika yoğurun. Hamuru 1 cm kalınlığında açıp kalp kalıplar ile kesin. Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Süsleme sosunu hazırlamak için, limon suyunu küçük bir kaba alın. Üzerine elenmiş pudraşekeri ve titanyumu ekleyip yedirin. Beyaz sosu 3’e ayırın. Bir bölümüne kırmızı diğerine pembe boyayı ekleyip karıştırın. Elinizdeki beyaz, kırmızı ve pembe soslarla, pastacı duy uçlarını kullanarak kurabiyelerin üstlerini süsleyin. Aralarına gümüş renkli Arjantin şekerlemelerini yerleştirin.

Aşçının notu: Titanyum, süsleme sosunu beyazlatmada kullanılan bir maddedir. Kullanıldığında sosunuz rengi sarı olur. Mısır Çarşısı’ndan temin edebilirsiniz. Süsleme soslarını pastacı duy uçlarının yanı sıra spatula ya da sıkma torbası ile süsleyebilirsiniz.


Hamuru hazırlamak için, pudraşekeri ve tereyağını geniş bir kaba alıp elinizle 1-2 dakika karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Evde yılbaşı partisi vermek isteyenler için pratik bir hindi yemeği tarifi

Patatesleri soyup dilimleyin. Tavada zeytinyağını kızdırarak patatesleri kızartın. Servis tabağına alıp düzgün bir şekilde dizin. Maydanozu ince kıyıp servis tabağındaki patateslerin üzerine ilave edin.

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. Kenarları yarım santim birbirlerinin üstüne gelecek şekilde düz bir zemine yerleştirin.

Kebap yapmak artık çok kolay. Özellikle piknik günlerinizde mangalın tadını çıkarmak için bu tarifi mutlaka deneyin. Biz denedik ve bu lezzeti unutamadık!

Deniz taraklarını derin bir tavada yumuşayana dek haşlayın. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı koyun. 2 diş sarımsağı ve maydanozları ince ince kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri