Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Jumbo karides somon gravlax
Jumbo karides somon gravlax
Pratik Jumbo karides somon gravlax Tarifi

Wow Hotels Convention Center'ın usta aşçısı Mehmet Yalçınkaya'nın aşk temalı mönüsünden hafif bir başlangıç yemeği.

Malzemeler: 4 kişilik
4 adet jumbo karides  
2 adet fileto levrek derili  
4 yaprak somon gravlax  
4 adet enginar kalbi  
4 adet kuşkonmaz  
yarım taze mango
200 gram meskulin 
½  çay bardağı balzemik sirke, pirinç sirkesi  
1 çay bardağı sızma z.yağı  
1-2 dal dere otu  
10 adet kapari çiçeği  
2 adet limon  
10 adet tane karabiber  
2 çay kaşığı tuz  
4 adet grisini  
1 çorba kaşığı permesan peyniri  
1 çorba kaşığı kokteyl sos, soya sos  
  
  
Hazırlanışı: Bir gün önceden levreği pirinç sirkesi, turp suyu, hakiki zeytinyağı ve dereotu ile marine edin. Kolayca kesilmesi için buzdolabında bekletin, bir miktar dondurun. Karidesleri temizleyin. Karides, somon ve enginar kalbini, pirinç sirkesi, tuz, dereotu ve zeytinyağı ile marine edin. Kuşkonmazları da limon suyu, dereotu ve hakiki zeytinyağı ile marinalayın. Mangoyu buharda haşlayın. Levrekten ince ince dilimler kesin. Servis tabağının ortasına mangoyu, üzerine levrek filetoyu ve somonu yerleştirin. Onun yanına enginar kalbi ve kuşkonmazı yerleştirin. Üzerine permesan peynirini koyun. Çok az soya sos, zeytinyağı gezdirin. Somon üzerine kapari koyun. Hepsinin üzerine dereotu serpiştirin. Şat bardağına 1 çorba kaşığı kokteyl sos koyup üzerine karidesi yerleştirin.  İnce bir salatalık dilimiyle buket haline getirdiğiniz meskulinle servis edin.    

Aşçının notu: Enginar kalbi, kuşkonmaz ve karidesi büyük zincir marketlerde konserve olarak bulabilirsiniz. Levreği de balıkçılardan fileto şeklinde alabilirsiniz. Sevgililer Günü için çok hafif bir başlangıç yemeği.


Wow Hotels Convention Center'ın usta aşçısı Mehmet Yalçınkaya'nın aşk temalı mönüsünden hafif bir başlangıç yemeği.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Daha sonra haşlayıp süzün. Patlıcanı ateşte közleyin. Ayıklayıp, incecik kıyın. Soğanı piyazlık doğrayın.

Tereyağını tozşekerle çırpıp, kek unu ilave edin. Kakao ve yumurtaları ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar çırpın.

Biberlerin sap kısımlarını kapak şeklinde kesip çekirdeklerini çıkarın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın.

Meyvaları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Üzerine toz şeker koyup bir gece bekletin. Ertesi gün 1 su bardağı soğuk su ekleyip orta ateşte kaynatın.

Zeytinyağını küçük boy bir tencereye alın. Kıyılmış soğanı ilave edip, kavurun. Üzerine ince doğranmış domatesleri ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri