Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Genç dana bonfilesi
Genç dana bonfilesi
Pratik Genç dana bonfilesi Tarifi

Polat Renaissance Hotel'in Executive Chef'i T. Yücel Dereyayla'dan sevgililer gününe özel çok özel bir tarif. Bonfile tutkunları mutlaka denemeli...

Malzemeler:

180 gr dana bonfilesi
1 adet közlenmiş patlıcan
5 adet taş mantarı
yarım adet kabak
yarım adet havuç
1 fincan rizotto (önceden pişirilmiş)
5 adet ceviz
yarım kuru soğan
2 çay kaşığı Madagaskar biber
1 çay bardağı demiglas sos
2 çorba kaşığı krema
2 çorba kaşığı permesan peyniri

Hazırlanışı: Sebzeleri bir forma yardımıyla kalp şeklinde çıkarıp hafif tuzlu suda haşlayın. Soğanları minik minik doğrayıp tavada soteleyin. Mantarları da içine ilave edip bir miktar daha soteleyin. İçerisine krema ve rizottoyu ekleyip permesan peynirini de katın ve baharatlarla tatlandırın.

Başka bir teflon tavada bir miktar yağla birlikte bonfileyi kısık ateşte pişirin. 180 derecelik fırında yaklaşık 12 dakika pişirdikten sonra hazır demiglas sosun içine Madagaskar biberlerini ekleyip üzerine koyun. Diğer garnitürlerle birlikte dekore edip servis edebilirsiniz.


Polat Renaissance Hotel'in Executive Chef'i T. Yücel Dereyayla'dan sevgililer gününe özel çok özel bir tarif. Bonfile tutkunları mutlaka denemeli...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çukur bir kap içinde nohudu, sirkeyi, yağı ve tuzu koyup 15 dakika bekletin. Soğanı, kırmızı biberi, naneyi ilave edin ve iyice karıştırın.

Dedeman İstanbul Otel'in usta aşçısı Adnan Öztürk'ten bol vitaminli bir tarif.

Lahananın kök kısımlarını bıçakla çıkardıktan sonra büyük bir tencereye oturtun. Üzerini örtecek kadar su ve bir çay kaşığı tuz ekleyerek pişmeye bırakın.

Ramazan sofraları için değişik bir lezzet.

Baklaların tepesini kesin. Baklaları iyice yıkayıp suyunun süzülmesi için süzgece alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri