Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fırında ıstakoz
Fırında ıstakoz
Pratik Fırında ıstakoz Tarifi

Malzemeler: 2 kişilik
1 kg’lık canlı ıstakoz
yarım çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
yarım limonun suyu
yarım çay kaşığı tuz

Hazırlanışı: Canlı olan ıstakozu testereli ve keskin bir bıçakla ikiye bölün. İçini temizledikten sonra bir kap içerisinde iyice karıştırdığınız zeytinyağı, ince kıyılmış sarımsak, limon suyu ve tuzu ıstakozun içine sürün. Kabuklu kısmı dışa gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Istakozun fırında kalacağı süreyi ıstakozun boyuna göre ayarlayın (her santimetresi için 1 dakika pişirilir). Piştikten sonra fırından çıkardığınız ıstakozu servis tabağına alarak istediğiniz yeşillikle servis yapın.

Aşçının notu: Istakozu canlı olarak almalısınız. Aksi takdirde ıstakoz bakteri üreterek, tehlikeli olabiliyor. Istakozun kesme aşamasını evinizde gerçekleştiremiyorsanız haşlanmış şekilde alabilirsiniz. Alogurme Tel: 0212 263 51 10


Canlı olan ıstakozu testereli ve keskin bir bıçakla ikiye bölün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir kabın içine bir miktar unu eleyin. Ortasını havuz şeklinde açarak yumurtaları, suyu ve bir tutam tuzu ilave edin.

Mercimeği, yemeklik doğranmış soğanla birlikte sıvıyağda soteleyin. Tuz ve karabiber ilave edip, soğumaya bırakın.

Soğanları ince ince doğrayıp margarinle pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurduğunuz soğanlara yağlı kıymayı ve tuzu ilave ederek kavurmaya devam edin.

Peynirli malzeme için domateslerin çekirdeklerini ayıkladıktan sonra ince dilimler halinde doğrayın. Peynirinin üçte birini küp küp halinde doğrayın.

Yemekevi.tv'den sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek lezzetli bir salata. Formunu korumak ve hafif yemek yemek isteyenler için Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Serkan Akgül anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri