Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ekşi soslu patates dilimleri
Ekşi soslu patates dilimleri
Pratik Ekşi soslu patates dilimleri Tarifi

Malzemeler: 2 kişilik
350 gram küçük boy patates
1 adet küçük boy soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber
4 çorba kaşığı ekşi sos
(hazır şekilde satılmaktadır)
1 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı süt
1/3 çay kaşığı muskat rendesi
2-3 dal taze nane
2-3 dal maydanoz (maydanoz yerine dereotu da kullanılabilir)

Hazırlanışı: Kabuklarını soyduğunuz patatesleri yuvarlak ve ince dilimler halinde kestikten sonra 5 dakika suda bekletin. Soğanı piyazlık şekilde kestikten sonra sıvıyağda soteleyin. Tuzu ve karabiberi, ekşi sosu, sotelenen soğana ekleyerek karıştırın. Yağlanmış fırın kabına bir sıra patates dilimi dizin. Üzerine soğanlı sostan bir miktar gezdirin. Bir sıra daha patates ve soslu malzemeyi yerleştirdikten sonra son olarak üst sıraya kalan patatesleri yerleştirin. Diğer taraftan ayrı bir kapta tereyağının 2/3’ünü eritin. İçine süt ve muskatı ekleyerek fırın kabındaki patateslerin üzerine gezdirin. Kalan tereyağını eritmeden fırın kabının ortasına bırakın. Fırın kabını folyo ile kapatarak 190 derecede 45 dakika pişirin. Piştikten sonra folyoyu açıp 15 dakika daha patateslerin üzeri kızarana dek pişirmeye devam edin. Piştiğinde nane, maydanoz veya dereotu ile süsleyerek sosis, ızgara balık ya da et ili servis edin.


Kabuklarını soyduğunuz patatesleri yuvarlak ve ince dilimler halinde kestikten sonra 5 dakika suda bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir kaseye kepekli ve beyaz un konup karıştırılır. Tereyağı veya margarin parçalara ayrılıp konur ve parmak uçları ile birbirine yedirilir.

Hazır pasta kekinin bir parçasını ılık şekerli su ile ıslatın. Çikolatayı benmari usulü eritip, içine margarini ekleyin ve karıştırın.

Kuşbaşı eti bir tencereye alın. Suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.

Buğdayı sıcak suda 10 dakika kadar kaynatın. Bir gece bekletip, ertesi gün ateşe alın ve eti de ekleyip iyice pişirin.

Ekmekleri kızartın. Ispanakları ince ince kıyın ve 1 çorba kaşığı labne peyniriyle birlikte karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri