Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Beyaz çikolatalı ve çilekli pasta
Beyaz çikolatalı ve çilekli pasta
Pratik Beyaz çikolatalı ve çilekli pasta Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
Keki için:
125 gram tereyağı
4 adet yumurta
2 çay bardağı tozşeker
yarım limonun rendelenmiş kabuğu
3 kahve fincanı un
beyaz çikolatalı krema için:
3 çay bardağı süt
350 gram beyaz çikolata
1 kg krema
üzerine: 250 gram çilek

Hazırlanışı: Keki hazırlamak için, tereyağını eritip ılıtın. Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın. Yumurta sarılarını bir kaba alıp üzerine tozşekerin ¾’ünü ekleyin mikserle çırparak kabartın. Yumurta aklarını ayrı bir kaba alıp kalan tozşekeri ilave edin ve onları da mikserle çırparak kabartın. Kabartılan yumurta aklarının yarısını yumurta sarılı karışıma ilave edin ve spatulayla yavaşta alt üst edin. Üzerine limonun rendelenmiş kabuğunu ve unu ekleyip karıştırın. Son olarak geriye kalan yumurta akını da karışıma ilave edip yavaşça karıştırın. Karışımı kalp şeklindeki bir kaba döküp 175-180 derecede 25-30 dakika pişirin. Kremayı hazırlamak için, sütü kaynatıp içine ince doğradığınız beyaz çikolata parçalarını ilave edin. Ocaktan alıp çikolatalar eriyene kadar karıştırın. Ayrı bir kapta krem şantiyi kabarana kadar çırpıp çikolatalı karışıma yedirin. Keki ikiye bölüp bölüp alt parçalarını servis tabağına koyun. Üzerine bir spatula ila hazırladığınız kremadan sürün. İri doğranmış çilekleri kremanın üzerine yerleştirin. İkinci kat keki üzerine koyup aynı işlemi tekrarlayın.


Keki hazırlamak için, tereyağını eritip ılıtın. Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak patlıcanların kabuklarını soyup, 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Sivribiberleri saplarının hemen altından birkaç santim boyunda yarıp, çekirdeklerim temizleyin.

Kayısıları dörde bölün. Tereyağı ve 1 su bardağı suyla birlikte tencereye alıp, bademleri de ekleyin.

Buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün yıkayıp süzün. Orta boy bir tencerenin yarısına kadar su doldurun.

Gaziantep mutfağının vazgeçilmez yemeği. Türk mutfağında da çok özel bir yere sahip olan içli köftenin tadına doyulmuyor.

Köfteleri hazırlamak için, soğanı rendeleyip bir kaba alın. Üzerine kalan malzemeyi ekleyip iyice yoğurun. Harçtan fındıktan biraz büyük parçalar koparıp minik köfteler hazırlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri