Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Aşk salatası
Aşk salatası
Pratik Aşk salatası Tarifi

Sevgilisine özel bir salata hazırlamak isteyenler için çok pratik bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in aşçılarından Murat Demir sizler için anlattı.

Malzemeler: 1kişilik
50 gr mozzerella peyniri
80 gr tavuk fileto
20 gr dolma fıstık
10 gr jülyen sebze(havuç, salata,kırmızı biber)
20 gr şeftali
40 gr sarı kırmızı dolmalık biber
40 gr avokado
25 gr kuşkonmaz
30 gr çeri domates
70 gr akdeniz yeşillikleri
sos için: balsamik sirke
portakal suyu
közlenmiş kırmızı biber
kişniş
taze kekik
ayçiçek yağ
tuz,su
soğan

Hazırlanışı: Bir tavada veya ızgarada tavukları kızartın. Daha sonra büyük bir kabın içerisinde akdeniz yeşillikleri, kıvırcık, 5 adet çeri domatesi doğrayıp salatanın içine koyun. Dolmalık sarı kırmızı biberi doğrayın. Avokadoyu, kuşkonmazı zeytinyağı,tuz ve karabiberle marine edin. Doğranmış biberleri, çeri domatesleri, akdeniz yeşilliklerini dolma fıstığını hepsini iyice karıştırın, sosunu ilave ederek servis edeceğiniz kaseye boşaltın. Üüzerine tavuk filetoları dizerek koyun. Daha sonra avokado, kuşkonmazı ev mozzerela peyniri (kalp şeklinde çıkartarak) salatanın üzerine şekil vererek koyun.


Sevgilisine özel bir salata hazırlamak isteyenler için çok pratik bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in aşçılarından Murat Demir sizler için anlattı.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Oda sıcaklığındaki margarin, yoğurt, zeytinyağı, yumurta, salça, toz kırmızıbiber ve tozşekeri iyice karıştırın.

Kıyma, bulgur, rendelenmiş soğan, nane, kimyon, karabiber ve tuzu karıştırıp yoğurun. Küçük köfte şeklinde yuvarlayın ve yağda kızartın.

Şerbet malzemesini kaynatıp, soğumaya bırakın. Yumurtaları iyice çırpın. Yoğurt ilave ederek çırpmaya devam edin.

Kepekli un karışımını geniş bir yoğurma kabına koyun. Üzerine tuzu ekleyip karıştırın. Toz mayayı da serpiştirdikten sonra elinizle tekrar karıştırın.

Bütün malzemeleri tencereye koyun. Kaynamak üzere iken altını iyice kısın. Fokurdamamalı fakat buhar çıkışı devam ediyor olmalı.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri