Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Aşk mantosu içinde orman mantarları
Aşk mantosu içinde orman mantarları
Pratik Aşk mantosu içinde orman mantarları Tarifi

Malzemeler: (1 kişilik)
3 çorba kaşığı un
yarım çay bardağı süt
1 çorba kaşığı çiçek yağ, yumurta
1 çay kaşığı tuz, karabiber
5 adet taş mantarı
5 adet kültür mantarı
yarım kuru soğan
2 çorba kaşığı krema
2 çorba kaşığı permesan peyniri
¼ sarı, kırmızı ve yeşil biber

Krep hamurunun yapılışı: Un, süt, çiçek yağını ve yumurta bir kaba koyup tuzunu ilave edin. Çırpma teliyle iyice çırpın. Yoğun bir kıvama gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Daha sonra tavaya dökmek suretiyle pişirin.

Krep içinin yapılışı: Bütün malzemeleri doğrayıp sırasıyla soğanı, mantarları ve biberleri tavada soteleyin. Daha sonra krema ve peyniri ilave edin. Önceden pişirdiğiniz krebi kalp şeklindeki bir kalıbın içerisine yerleştirin ve pişirmiş olduğunuz sosu içine yerleştirin. Çok ince bir beşamel sos yapıp 180 derece fırında 10 dakika pişirip arzunuza göre güzel bir sosla servis edin.


Yine kalbe hitap eden, kalp şeklinde olan bir tarif. Polat Renaissance'in usta aşçısının yaratıcı elleriyle sevgili için yapıldı...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Balıkları temizledikten sonra bol suyla yıkayın. Geniş bir tencereye aktarın. Havuçları rendeleyin. İnce kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan ve defne yapraklarıyla birlikte tencereye aktarın

Yumurta, margarin, ve tozşekeri, derin ve geniş bir kabın içinde karıştırın. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin.

Pazı yapraklarının saplarını ve ortalarındaki sert damarları kesin. Yaprakları kaynar suda 1-2 dakika bekletip çıkarın.

Tüm malzemeyi karıştırıp, hamur haline getirin. Oklava veya merdane yardımıyla 20 cm çapında yassı ekmekler açın.

Unu derin bir kaba eleyin. Sıvı yağı, ılık su ve tuzu ekleyip hamur yapın. 10 dakika yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri