Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
İstiridye mantardı sturder böreği
İstiridye mantardı sturder böreği
Pratik İstiridye mantardı sturder böreği Tarifi

Wow Hotels Convention Center'ın sous chef'i İsmail Kaplan'dan çok özel bir börek tarifi. Yapımı çok basit olan bu böreğin tadına doyamayacaksınız...

Malzemeler: 4 kişilik
Hamur için:
500 gram un
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı su
yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı maya
iç malzemesi için: 300 gram istiridye mantarı
100 gram beşamel sos
1 adet konkase domates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
yarım çay bardağı beyaz şarap
1 çay kaşığı tuz
dekor için: 1 çorba kaşığı yaban mersini
1 çorba kaşığı kuru dut
4 adet çeri domates

Hazırlanışı: Hamur malzemelerini derin bir kaba koyup kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurun. Yaklaşık 5-10 dakika dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamuru merdane ile yarım cm kalınlığında olacak şekilde açın. Yarım saat dinlenmeye bırakın. İç malzemesi için, tavaya tereyağı koyup eritin. Soğanları ilave edip soteleyin. Mantarı ekleyip bir miktar daha kaurun. Beyaz şarap ilave edip bir miktar çektirin. Bir tutam tuz katın. Küp şeklinde doğranmış domatesleri de ilave edip, şarap çekinceye kadar pişirmeye devam edin. Hazırladığınız karışımı beşamel sos ile karıştırın. Soğuması için 5 dakika bekletin. Daha sonra içine kıyılmış maydanozu, bir tutam tuz ve tane karabiber ilave edip karıştırın. Dinlendirmeye bıraktığınız hamurun içine hazırladığınız harcı koyun. Ön tarafını yumurtalayıp sigara böreği sarar gibi rulo şeklinde sarın. Teflon tepsiye koyup önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin. Dilimleyerek, yaban mersini, dut ve konkase domates ile süsleyerek servis yapın.

Aşçının notu: İstiridye mantarı bulamazsanız yerine kültür mantarı da kullanabilirsiniz. Dilerseniz şarap da kullanmayabilirsiniz.  


Wow Hotels Convention Center'ın sous chef'i İsmail Kaplan'dan çok özel bir börek tarifi. Yapımı çok basit olan bu böreğin tadına doyamayacaksınız...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Gaziantep mutfağının vazgeçilmez yemeği. Türk mutfağında da çok özel bir yere sahip olan içli köftenin tadına doyulmuyor.

Margarin ve pudraşekeri krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Yumurtaları ve limon suyunu ekleyip çırpmaya devam edin.

Ceviz, fındık, badem, portakal şekerlemesi, incir şekerlemesi ve kuru üzümü bir kapta karıştırın.

Haluj, bir çerkez yemeği. Bu yemek hemen hemen tüm Çerkez topluluklarında farklı adlarla da olsa (mantaz, psıhalve, vb.) pişiriliyor.

Bir kapta beyaz peynir, lor peyniri, kaşar peyniri, ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve pulbiberi karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri