Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çirozlu volovan
Çirozlu volovan
Pratik Çirozlu volovan Tarifi

Malzemeler: 2 kişilik
8 yaprak milföy hamuru
3 adet yumurtanın sarısı
75 gram çiroz fileto
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
40 gram çedar peyniri
5 dal dereotu
1 tutam muskat rendesi
karabiber

Hazırlanışı: Milföy hamurlarından yuvarlak daireler çıkarın. Hafif su serptiğiniz ıslatılmış fırın tepsisine 4 adet daire şeklindeki hamuru yerleştirin. Diğer 4 adet daire şeklideki hamurun ortasından bir kalıp yardımıyla 8 cm’lik daireler çıkarın. Elde ettiğiniz ortası boş çember şeklindeki hamurları tepsiye koyduğunuz hamurların üzerine yerleştirin. Tepsinin boş kalan kısmına 8 cm’lik daire şeklindeki hamurları da dizdikten sonra hepsinin üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 20 dakika pişirin. Çiroz filetoları orta derecede ısıtılmış fırın ızgarasında 2-3 dakika çevirerek pişirin. Daha sonra elle ufak parçalara bölün. Başka bir kapta tereyağını eritip, üzerine unu ilave ederek kavurun. Sonrasında karıştırarak yavaş yavaş sütü ekleyin. Sos koyulaşıncaya dek karıştırın. İçine çirozları, ufak doğradığınız çedar peynirini, ince şekilde doğradığınız dereotunu, muskatı, karabiberi ekleyerek kısık ateşte peynir eriyene kadar karıştırıp ocaktan alın. Fırından çıkarılan ve ortası kuş yuvası görümünü alan volovanların içine hazırladığınız sostan aldığı kadar doldurun. Pişen küçük daireleri üstlerine kapatarak servis tabağına alın.

Aşçının notu: Çiroz ve peynir kullanıldığından tuz kullanılmayabilir.


Milföy hamurlarından yuvarlak daireler çıkarın. Hafif su serptiğiniz ıslatılmış fırın tepsisine 4 adet daire şeklindeki hamuru yerleştirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayıklanmış ve yıkanmış karalahana, pazı ve pırasayı bir parmak kalınlığında doğrayın. Taze soğan, maydanoz ve taze naneyi incecik kıyın.

Bulguru yıkayıp süzün. Sıcak suda 30 dakika kadar bekletin. Lahananın yapraklarını ayırıp kaynar suda 3-4 dakika haşlayın ve süzgece alın.

Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine biber salçası, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve pulbiber ekleyip yoğurun.

Şerbeti için, esmer şeker ve suyu bir tencereye koyun. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 1 dakika sonra ocaktan alın.

Basit ve pratik bir ciğer yemeği. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Kenan Kaya pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı... Tarabya usulü dana ciğerini mutlaka deneyin...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri