Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çikolatalı tart
Çikolatalı tart
Pratik Çikolatalı tart Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
Sable hamuru için:
300 gram tereyağı
2 çay bardağı pudraşekeri
4 su bardağı + 2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı toz badem
1 çay kaşığı toz vanilya
1 adet yumurtanın akı
çikolatalı ganaş için: 250 gram krema
1çorba kaşığı glikoz
200 gram bitter çikolata
25 gram tereyağı
süslemek için: 100 gram beyaz çikolata

Hazırlanışı: Hamuru hazırlamak için, tereyağı ve pudraşekerini bir kaba alıp elinizle 1-2 dakika yumuşayana kadar karıştırın. Üzerine un, toz badem ve toz vanilyayı ilave edip karıştırmaya devam edin. Yumurta akını ekleyip 1-2 dakika daha yoğurun. Hamuru bir merdane ile açıp tart kalıbına, kenarları da kaplayacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin. Çikolatalı ganaş için, krema ve glikozu ocakta ısıtın. Küçük parçalar halinde kırdığınız çikolatanın üzerine döküp erimesini sağlayın. Karışım ılınınca tereyağını ilave edip karıştırın. Pişirdiğiniz tartın içine doldurup buzdolabında soğutun. Yağlı bir kağıda kalk şekilleri çizin. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin ve kalp keşiklerinin üzerine dökün. Soğuyunca tartınızın üzerine koyarak servis yapın.

Aşçının notu: Glikozu aktarlarda bulabilirsiniz.


Hamuru hazırlamak için, tereyağı ve pudraşekerini bir kaba alıp elinizle 1-2 dakika yumuşayana kadar karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı kıyın, sıvı yağda pembeleştirin. Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Mantarları ince ince doğrayın.

Soğanı küçük doğrayıp, tereyağında kavurun. Minik doğranmış ciğeri de yağa ekleyip, kavurun.

Saadet Kaleli'den makarna severler için lezzetli bir salata tarifi...

Kabakları temizleyip, rendeleyin, Taze soğanları küçük küçük doğrayın. Maydanozları ve dereotlarını ince ince kıyın.

Fasulyeyi akşamdan (yani en az 12 saat öncesinden) yıkadıktan sonra, üzerini 2 parmak aşacak kadar su ile ıslatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri