Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yoğurtlu bakla çorbası
Yoğurtlu bakla çorbası
Pratik Yoğurtlu bakla çorbası Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
çeyrek paket margarin
8 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı yogurt
1 su bardağı su
250 gr taze bakla
2 dal taze nane
yarım demet dereotu
tuz

Hazırlanışı: Baklaları yıkayıp kılçıklarını ayıkladıktan sonra 1 parmak kalınlığında doğrayın. Et suyunu tencereye alıp baklaları ilave ederek pişirin. Yoğurt ve unu bir kapta iyice karıştırın. 1 su bardağı su ilave ederek sulandırın. Karışımı pişmekte olan baklaya ilave edip iyice karıştırın. Margarin ve tuz ekleyip bir taşım kaynatın. Pürüzsüz bir sıvı haline gelince ateşten alın. Üzerine nane ve kıyılmış dereotu serpin. Dereotunu kıyıp naneyi yaprak yaprak ayırın ve çorbanın üzerine serpip sıcak servis yapın.


Baklaları yıkayıp kılçıklarını ayıkladıktan sonra 1 parmak kalınlığında doğrayın. Et suyunu tencereye alıp baklaları ilave ederek pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayıklanmış ve yıkanmış ıspanağı süzün. Elinizle sıkıp fazla suyunu alın ve incecik kıyın. İnce kıyılmış soğanı sıvıyağda kavurun.

Lebeni, Elazığ mutfağının vazgeçilmez bir çorbası. Yeni ve yöresel çorba denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel'in genç aşçısı Cihan Şahin, Lebeni'nin nasıl yapılacağını anlattı...

Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Mısır ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.

Çekirdekleri çıkarılmış kayısıları şeker ve portakal çiçeği esansı karışımı içinde 12 saat bekletin. Ertesi gün harlı ateşe koyup, kaynayınca ateşi kısın ve 10 dakika kaynatın.

Keçiboynuzunu temizleyip havanda iyice ezin. Geniş bir tencereye alıp suyu ilave edin ve iyice karıştırıp kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri