Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Patlıcan çorbası
Patlıcan çorbası
Pratik Patlıcan çorbası Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
3 adet patlıcan
2 çorba kaşığı un
1 kahve fincanı mısıryağı
1 adet tavuk göğsü
6 su bardağı sıcak su
250 gram mantar
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Patlıcanları közleyip, blenderden geçirin. Unu sıvıyağda pembeleştirin. Tavuk göğsünü suda haşlayıp, eti didikleyin ve yeniden suya ilave edin. Üzerine patlıcan, kavrulmuş un, doğranmış mantar, tuz ve karabiber ekleyip kaynamaya bırakın. Sıcak olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra


Patlıcanları közleyip, blenderden geçirin. Unu sıvıyağda pembeleştirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sucuğun zarını soyup, kalınca doğrayın. Bir sahana 4-5 çorba kaşığı su ve sucukları koyun. Ağır ateşte yaklaşık bir dakika kaynatın.

Bulguru yıkayıp süzün. Margarini tencerede eritip bulguru ilave ederek 3-4 dakika kavurun. Sıcak et suyu ve tuz ekleyip bir taşım kaynatın.

Sahrap Soysal'ın bayram tatılarından lezzetli bir tanesi...

Kıymayı yarım çay bardağı su ile birlikte tencereye alın. Orta ateşte, kapağı kapalı olarak, et suyunu çekene kadar pişirin.

Sucuğu zarından ayırın. Halka halka doğrayın. Güveci hafif ateşe koyup ısıtın. Yağı içine ilave edin. Bu yağda sucukları arkalı önlü hafifçe kızartın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri